avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... PFA plati obligatorii catre stat
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

PFA plati obligatorii catre stat

Sunt somera insa pe langa ajutorul de somaj beneficiez si de un venit de completare in baza OUG116.Vreau sa infiintez un pfa .Nu cred ca veniturile pfa vor depasi 500 lei/luna.Ce obligatii am catre stat(sanatate,pensie)tinind cont destatutul de somer?
Cel mai recent răspuns: TANASE ILEANA , utilizator 10:57, 10 Octombrie 2011
Buna ziua, din cate stiu io daca va deschideti PFA o sa pierdeti ajutorul de somaj datorita faptului ca realizati venituri.
Iar in cazul in care doriti totusi sa va deschideti PFA chiar daca pierdeti ajutorul de somaj contributiile ce le platiti sunt:
Impozit 16%
CASS (sanatate) 5.5%
CAS(pensii) minim pentru pensie incepand cu 01.01.2011 reprezinta 31.3% din 35% din venitul mediu salarial utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale (2022 lei).
35%*2022 = 708 lei (baza de calcul); 708*31.3% = 222 lei/luna.

Buna ziua,

Revin cu o completare, in cazul in care o persoana are ajutor de somaj isi poate deschide PFA daca venitul lunar realizat pe PFA nu depaseste valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare.
Indicatorul social de referinta, in vigoare = 500 lei.
Multumesc pt.raspunsuri,insa NU sunt lamurita...,sa presupunem ca nu depasesc indicatorul social de referinta,ce trebuie sa platesc la stat???
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
TANASE ILEANA, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributie pensii pfa 2013 ravasilac ravasilac Buna ziua, Sotul meu a inchis PFA-ul anul acesta , nu a platit nimic la pensii pe 2011 si 2012 si acum a venit o instiintare de la Casa de pensii cum ca ... (vezi toată discuția)
Contributie din norma de venit ciprian_br ciprian_br buna ziua intentionez sa deschid un pfa sau ii pe codurile 9511+9512 (service calculatoare+gsm) norma de venit cumulata (cele 2 coduri caen) pentru judetul ... (vezi toată discuția)
Cotizatie pensie cameliachivereanu cameliachivereanu Buna ziua! Copilul meu, student la zi, are infiintat P.F.A. si plateste lunar pentru pensie 200 roni; este normal sa plateasca o suma atat de mare? (vezi toată discuția)