Buna ziua,
In momentul cand s-a eliberat un titlu de proprietate s-a omis trecerea unei suprafete de teren, unde am construita o casa.
Pe titlu sunt trecute mai multe persoane, sunt mai multi mostenitori, iar eu sunt mostenitorul unuia dintre mostenitorii ce sunt trecuti pe titlu.
Stapanesc suprafata de teren unde am consruita casa plus inca 2 parcele trecute in titlul de proprietate de 10 si platesc impozit pentru ele la primarie.
Ce trebuie sa fac, pentru ca nu am nici autorizatie de construire pe casa?....vreau sa ma pun la punct cu toate...
Ma pot folosi de uzucapiune, avand in vedere ca detin acel teren de 10 ani.
Multumesc anticipat.
da, prin jonctiune...si bag de seama ca tre sa va judecati cu municiliul, orasul, comuna prin primar..in conditiile in care este stiut ca terenul a fost al acestora, dat fiind ca v-a fsot reconstitit partial..si deci ocupat..
presupun :)
@milica_d1972: Presupuneti prost! Asta ca sa nu zic mai multe...
Din moment ce pe TP nu este trecuta respectiva suprafata de teren, nu exista just titlu ca sa se poata invoca uzucapiunea scurta, de 10 ani.
Cine detinea acea curte la 01.01.1990? Cand a fost construita casa? Daca dvs. sau familia dvs. detinea acea casa si curte inainte de 01.01.1990, putem vorbi de Ordinul Prefectului in conditiile art. 23 din legea 18/1991.
Daca dvs. ati ocupat acea curte dupa 1990, doar in virtutea zicalei "a fost pamantul alor mei in 1900 toamna", problema se complica, pentru ca ati construit fara autorizatie pe o suprafata de teren aflata la dispozitia comisiei locale de fond funciar (proprietate privata a localitatii).
Ca sa incercam sa dam un raspuns in cunostinta de cauza, spuneti-ne dvs. in ce baza stapaniti acea curte (a fost trecuta in registrul agricol inainte de 1990 ca siind in posesia familie dvs?), cand s-a construit casa si discutam.
draguta te rog sa iti revizuiesti atitudinea...
in primul rand poate invoca uzucapiunea tocmai pentru ca nu a fost trecuta pe titlu aceasta suprafata..in conditiile in care era "ocupata"
apoi va rog sa vedeti definitia justului titlu...
apoi userul facnd vb de reconstituire ...pe o suprafata mare cu exceptia acestei mici curti presupun ca proprietar era municiliul..bla bla..care nu a putut reconstitui ca-i ocupat...si, deci recunoscand o posesie..
ca adunata posesia userului cu alte posesii nu ne da 30 de ani ( si nu 20-30 cum zice pt just titlu) e alta treaba..
oricum tre sa vada un avocat treaba asta ..functie si de alte alea
sarutari:">
Uzucapiuni
CostelIosub
Sunt mostenitoarea unui parinte care a decedat in 2006. In 1959 tatal meu a construit o casa pe pamantul tatalui.
In 1961 a fost inscrisa in registrul ... (vezi toată discuția)