avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1103 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie

Buna ziua lucrez la o firma de confectii de 9 ani iar pe data de 2 octombrrie 2011 mi s-a spus ca ma disponibilizeaza cu somaj. Ieri cand m-am dus la firma mi s-a spus mie inca la 15 pesoane care sunt in cazul meu ca nu ne mai da somaj sa ne dam demisia. la aceasta firma sunt problema cu salariile de exemplu suntem pe data de 6 octomrie si eu nu am luat banii pe august ce se poate face in cazul acesta pentru ca ei nu-mi dau somaj demisia nu o dau dar ei nu vor sa ma mai primeasca.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:19, 6 Octombrie 2011
Sesizati Inspectoratul Teritorial de Munca.Daca totusi va concediaza aveti dreptul sa contestati decizia de concediere in instanta.
am facut sesizare verbala au spus ca vin in control .dar cum pot sa-mi recuperez salariile? pe 30 s-a facut greva in fabrica (toti colegii)si au spus ca ne pune sa platim penalizarile de la livrarea care trebuia sa aiba loc pe 1 octom.pe data de 10sept trebuia sa luam lichidarea pe august si nu am primit-o nici pana azi.
Sesizarea trebuie sa o faceti scrisa,eventual impreuna cu colegii aflati in aceeasi situatie.
baciu mihaela a scris:

am facut sesizare verbala au spus ca vin in control .dar cum pot sa-mi recuperez salariile? pe 30 s-a facut greva in fabrica (toti colegii)si au spus ca ne pune sa platim penalizarile de la livrarea care trebuia sa aiba loc pe 1 octom.pe data de 10sept trebuia sa luam lichidarea pe august si nu am primit-o nici pana azi.

Sunt doua posibilitati care se pot exercita concomitent : sesizare scrisa la ITM si/sau actiunea in instanta .. alte posibilitati nu exista ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizari jonelinio jonelinio Buna ziua, Lucrez de 2 ani intr-o banca.In ultima perioada exista tot felul de presiuni pt a ma determina sa plec(cica din cauza crizei) ca de ex: imi impun ... (vezi toată discuția)
Somaj sau demisie Florentina85 Florentina85 Salut.Am si eu o intrebare si sper sa fiu cat mai explicita.L mine la firma s-au facut restructurari si astfel s-au trimis in somaj mai multi angajati...eu am ... (vezi toată discuția)
Cum pot intra in somaj in urmatoarea situatie: 1234florin 1234florin Buna ziua, lucrez la o firma de call center care nu ne da salariul: ca si angajati noi ar trebui sa fim platiti pe 20 in fiecare luna, in luna decembrie nu ... (vezi toată discuția)