avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe valoare taxa autorizatie de construire
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

valoare taxa autorizatie de construire

va rog sa ma lamuritisi pe mine, pentru valoarea taxei autorizatiei de construire, am un deviz general din care iau valoarea C+M cu TVA sau fara TVA? ce se intampla daca declar valoarea cu TVA, am inteles ca o sa aiba oricum la sfarsit regularizarea taxei?
Cel mai recent răspuns: cotelino , utilizator 13:10, 7 Octombrie 2011
Valoarea finala stabilita prin procesul verbal de receptie la terminarea lucrarilor constituie obiectul regularizarii taxei pentru autorizarea executarii lucrarilor.
Aceasta valoare devine baza pentru calculul impozitului pe cladire - Codul fiscal art.254 alin (1) "În cazul unei clădiri care a fost dobândită sau construită de o persoană în cursul anului, impozitul pe clădire se datorează de către persoana respectivă cu începere de la data de întâi a lunii următoare celei în care clădirea a fost dobândită sau construită.
In ceea ce priveste TVA-ul discutia este mai ampla si este nevoie de informatii suplimentare ca de exemplu: constructia se realizeaza pe persoana juridica/ fizica, scopul construirii este personal sau pentru a revinde, executantul lucrarii este platitor de TVA sau nu, executia se face pe forte proprii sau nu, etc.
in concluzie in functie de scop dumneavosatra decideti, evident intro marja sustenabila si confirmata de documente ( case se fac si cu 200 dar si cu 1500 de euro/ mp,) ce valoare declarati ca baza de impunere.
constructia este noua-este o instalatie de producere energie, se face pe persoana juridica platitoare de TVA, executia se face pe forte proprii in vederea comercializarii energiei, in cazul acesta declar valoarea cu TVA?
daca veti dori sa vindeti cum veti evalua bunul, cu TVA sau fara?
parerea mea este ca taxa pentru autorizare se va impune la valoarea cu TVA

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit caldiri persoane juridice oanazaharov oanazaharov Buna ziua! As vrea sa va intreb daca in conditiile in care firma mea are ca obiect principal de activitate- vanzare si cumparare de imobile proprii- trebuie ... (vezi toată discuția)
Recalculare impozit cladire ContSters257326 ContSters257326 buna ziua, Am o intrebare legata de recalcularea impozitului pe cladiri/teren. in 2011 am cerut un certificat fiscal de la DGITL, fiindu-mi necesar pentru ... (vezi toată discuția)
Ma obliga sa fac declaratie de impunere inaintea intabularii cladirii furgim furgim Buna ziua M-au anuntat de la primarie ca trebuie sa fac declaratia de impunere pentru o cladire la care tocmai i-am pus acoperisul si lucrez la finisaje. Nu ... (vezi toată discuția)