avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 526 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act aditional contract de inchiriere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act aditional contract de inchiriere

daca ma poate ajuta cineva cu o informatie as fi recunoscatoare...
a fost incheiat un contract de inchiriere intre doua parti A si B pe o perioada de 10 ani, iar intre timp una dintre parti A a dat printr-o hotarare de administrare spatiul unei alte parti C desi contractul a continuat asa cum a fost incheiat initial A colectand chiria. B a facut inainte de expirare o notificare in scris catre C care este acum noul administrator al spatiului ca doreste sa incheie act aditional la contractul vechi incheiat cu A prin care sa prelungeasca iar contractul pe o perioada de 10 ani si prin care sa se mai schimbe de asemenea partile in contract adica C in loc de A. Se poate schimba prin act aditional una din partile contractului de inchiriere,???? mentionez inca odata ca A a dat printr-o hotarare darea in administrare a bunului lui C.
Ultima modificare: Joi, 6 Octombrie 2011
carmen17, utilizator
Cel mai recent răspuns: FLORIN-MADALIN CONSTANTIN , Consilier juridic 17:05, 6 Octombrie 2011
adica a subinchiriat?
Dap se poate schimba si partile prin act aditional, sau puteti incheia un nou contract. In cazul dvs. schimbarea partilor este practic o actualizare a contractului, intrucat partile s-au schimbat de drept de la data la care A a predat administrarea catre C, acesta din urma acceptand preluarea acestei administrari in conditiile in care A a nu a ascuns de C faptul ca pentru cladirea in cauza exista contract de inchiriere.
Consiliul judetean a incheiat un contract cu o firma privind inchirierea unei suprafete de terasa care era bun al acestuia, si colecta lunar o chirie, intre timp Consiliul Judetean a dat printr-o hotarare darea in administrare a spatiului unei institutii dar contractul initial incheiat nu s-a modificat in urma acelei hotarari, continuand sa ia chiria chiar daca a dat in administrarea altei institutii cladirea. Acum acea institutie care e noul administrator al imobilului vrea sa preia acel contract cu firma respectiva ca sa incaseze chiria. Firma sustine ca printr-un act aditional putem modifica contractul cu noul administrator(institutia publica) in locul Consiliului Judetean si perioada . Intrebarea mea este daca se poate printr-un act aditional sa se schimbe una din parti (ca sa nu se mai incheie alt contract) si daca administratorul (institutia publica) poate fi parte in acel contract in urma hotararii prin care a primit in administrare bunul?
multumesc, pt raspuns
dap la ambele intrebari

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

2 firme, acelasi punct de lucru amalia2009 amalia2009 Buna ziua, O firma care a inchiriat un spatiu pt a-l folosi ca si sediu social si punct de lucru poate primi in acel spatiu inchiriat o alta firma pentru ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere bf03 bf03 Sunt proprietarul unui imobil pe care am dat in chirie unei firme care are in prezent si sediul social pe adresa respectiva. De 4 luni nu si-a achitat ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere florens florens Buna seara. Acum un an si jumatate am facut un contract de inchiriere cu o firma pentru o fosta centrala termica dezafectata pentru un termen de 3 ani. In ... (vezi toată discuția)