avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Am nevoie obligatoriu de contabil pt Firma?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Am nevoie obligatoriu de contabil pt Firma?

Buna Ziua,

Am o firma nou infiinta pentru un magazin online. Acum firma este neplatitoare de TVA si vreau sa incep activiatea asa pana o sa se miste treaba. Vreau sa stiu daca am nevoie neaparat de contabil sau pot eu sa fac bilantul? Am terminat fac management marketing si pe diploma scrie economist. Trebuie sa fiu expert contabil ca sa pot face singur tot ce tine de contabilitate? Si mai am o intrebare, trebuie neaparat sa am minim un angajat?

Multumesc
nu este obligatoriu sa aveti angajati si va puteti tine evid contabila avand studii sup ec.in schimb daca cifra de afaceri va depasi 35 000 euro veti avea nev de semnatura unui expert contabil sau va trebui sa va angajati dvs cu 2 ore pe firma ca sa renuntati la expert.
Daca v-ati declarat ca si platitior de impozit pe venitul microintreprinderilor pentru a beneficia trebuie sa aveti un angajat in 60 zile de la infiintare.
Am declarat firma macrointreprindere. Ideea e ca nu prea stiu ce trebuie sa fac adica ce implica evidenta contabila. Daca ma-ti putea ajuta cu un link ceva unde as putea sa ma documentez as fi foarte recunoscator. Multumesc anticipat
Ar trebui sa postam cam multe link-uri.
[ link extern ]

Spuneti ce neclaritati aveti, incercam sa va dam cateva sfaturi aici, in forum, pentru inceput. Dar o sa va fie mai greu. Nu stiu eu cata contabilitate ati facut Dvs. la "Management", chiar daca pe diploma scrie "economist". :)
Multumesc pentru raspuns. Pai sa o luam cu inceputul. Firma mea este macrointreprindere neplatitoare de tva deocamdata. Am facut deja un import de la furnizorul meu din Italia. Am platit TVA 21% acolo. Urmeaza sa livrez produsele prin Curier. Presupun ca nu se mai aplica niciun TVA la noi in tara din moment ce am platit acolo la achizitionare si in tara sunt declarat neplatitor de TVA. Ce bilant trebuie facut la sfarsitul lunii sau ce trebuie sa fac cu facturile ? Daca se ofera cineva sa-mi ofere servicii de contabilitate contra cost evident astept oferte.

Multumesc

Alte discuții în legătură

Am nevoie de contabil?!? Giapettin Giapettin Buna ziua, Inca un incepator cu intrebari stupide :P, si sper sa ma luminati. 1. Vreau sa imi deschid o firma cu domeniul de activitate: asistenta ... (vezi toată discuția)
Daca am o firma de consultanta nefiind membru ceccar pot tine contab lylyan lylyan Buna ziua Sunt angajata ca si economist. Nu sunt membru ceccar. Firma la care sunt angajata are ob sec de activitate evid contabila si al ob. ... (vezi toată discuția)
Expert contabil Albocs1 Albocs1 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti, conform legiilor in vigoare ce trebuie sa aiba un contabil ca sa devina expert? Cati ani de experienta trebuie sa aiba ... (vezi toată discuția)