avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Prima casa - rectificare primita de la OCPI in ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Prima casa - rectificare primita de la OCPI in 06.10.2011 , pentru un credit"prima casa" luat in aprilie 2011

Buna ziua , am cumparat un apartament cu programul "prima casa" in februarie 2011cand oficiul de cadastru dispunea ca imobilul sa fie intabulat cu dreptul de ipoteca in favoarea statului roman-reprezentat de min. finantelor publice . Astazi 06.10.2011 am primit o alta comunicare de la OCPI prin care se dispune intabularea dreptului de privilegiu imobiliar in cota de 50% din valoarea imobilului in favoarea bancii prin care am accesat programul "prima casa" . Dupa cate inteleg eu ar fii vorba de faptul ca statul roman in cazul in care eu nu mai platesc ratele o sa "imparta" imobilul in cote egale cu cat ca creditul pe vremea aceea era dat de statul roman, aceasta ar fii varianta optimista la care ma gandesc (sper sa nu ajung la situatia in care sa nuplatesc creditul).Intrebarea este daca ma infuenteaza in alt fel aceasta dispunere a OCPI, ma refer la crestere ratei, din cauza altor factori decat cresterea euro, indicele euribor, sau alte conditii pe care poate sa mi le puna banca atat timp cat este si ea acum inscrisa la OCPI (cu cat ca contractul presupun ca la "prima casa" este batut in cuie singurii factori care mai poate sa infuenteze ceva ar fii curs euro si euribor ). Precizez faptu; ca mi s-a dat dreptul de a face contestatie in termen de 15zile si ca cererea pentru aceasta dispunere este facuta de catre banca nu de catre statul roman.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: polic3e , utilizator 11:36, 2 Noiembrie 2011
Am primit si eu acelasi lucru.
Raspunsul este in oug 33/2011

interpretare gasita pe internet:

''La sfarsitul lunii martie, Guvernul a adoptat o ordonanta prin care a stabilit sa imparta cu bancile garantiile privind creditele pentru cumpararea de locuinte prin programul "Prima Casa", astfel incat plafonul total al garantiilor oferite sa se suplimenteze. Garantia va fi impartita in proportie de 50% si 50% intre stat si banca.

De asemenea, in program vor putea accesa garantii guvernamentale si persoanele care detin deja o locuinta cu o suprafata pana in 50 de metri patrati.

In urma modificarii programului "Prima Casa", contractele in derulare nu se vor modifica, insa bancile vor prelua de la stat jumatate din ipotecile pe locuintele achizitionate in program.''

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inscrierea privilegiului in cartea funciara Utu2010 Utu2010 Buna As avea si eu o nelamurire daca ma puteti ajuta La sfarsitul anului 2010 am cumparat o casa prin programul \"Prima casa \" azi am primit o hartie ... (vezi toată discuția)
Prima casa danfd30 danfd30 Buna ziua. Am si eu o nedumerire. Care este situatia ipotecii prin programul prima casa in conditiile in care creditul acopera aproximativ 40% din valoarea ... (vezi toată discuția)
Prima casa ili47 ili47 Citesc ca se acorda si in cazul unei mosteniri. Eu nu am casa pe ,sotia are (prin mostenire) Eu si fratele meu mostenim o garsoniera. Sunt pensionar (63 ... (vezi toată discuția)