Buna ziua. Am si eu o nedumerire. Care este situatia ipotecii prin programul prima casa in conditiile in care creditul acopera aproximativ 40% din valoarea imobilului? Ipoteca este pentru toata valoare tranzactiei sau doar pentru valoarea creditului? Unele banci zic intr-un fel, altele in alt fel.
Multumesc anticipat.
Nu prea inteleg ce vreti sa ziceti, care tranzactie ? Tot impobilul e pus sub ipoteca, nu se plateste creditul, se vinde imobilul la licitatie si in urma vanzarii, daca mai raman bani dupa ce banca se indestuleaza, ajung la dvs.
Problema e ca la licitatie imobilul se cam vinde la jumatate din cat valoreaza, asa ca s-ar putea sa nu mai existe vreo diferenta pe care s-o primiti..
Lamuriri: am identificat un imobil la o anumita valoare. Dispun de 60% din suma, restul trebuie sa ii iau dintr-un credit, prima casa ca e mai ieftin. Nu mi se pare fair-play sa am ipoteca pe tot imobilul in cazul asta.
Valoarea ipotecii este intotdeauna valoarea creditului (nicidecum valoarea tranzactiei). Pe de alta parte, la Prima Casa se va inscrie ipoteca legala pe 50% din valoarea creditului in favoarea Statului Roman prin Ministerul Finantelor, si 50% in favaoarea bancii (conform conditiilor de garantare).