avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... in ce caz de furt nu se poate retrage plangerea?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

in ce caz de furt nu se poate retrage plangerea?

daca mi s-a furat un leptop de catre o fata care venea pe la mine periodic si dupa 2 saptamani a comis furtul intra la furt calificat si nu-mi pot retrage plangerea? Ea va fi pasibila de puscarie? leptopul a fost recuperat de politie si eu as vrea sa-mi retrag planerea sa nu mai fie judecata si mai rau- inchisa.
Cel mai recent răspuns: ion_iliescu , utilizator 16:50, 13 Octombrie 2011
Puteti sa va retrageti plangerea, dar nu va avea nici un efect, eventual se va retine ca circumstanta atenuanta.
In cazul furtului calificat nu se poate retrage plangerea... Dar poate fi discutabil ce si cum... avand in vedere ca fata venea la dv regulat etc... Sunteti sigur ca fapta a fost incadrata la furt calificat?

Banuiesc ca nu se va ajunge la judecata...
Fata nu va fi inchisa – mai ales ca a fost recuperat bunul (si, probabil, e la prima fapta de acest gen) Eventual, se va alege cu o amenda...
Sa isi angajeze un avocat care sa o apere bine.
Este rau ca a dat deja declaratie fara avocat platit.
Poate scapa de inchisoare.
( in caz ca nu va casatoriti cu ea)....puteti sa spuneti ca ati facut o plangere in gluma....cand de fapt i-ati dat dvs de buna voie laptopul si ati mintit politistii, (scuze dar isi cam merita soarta, sa ziceti mersi ca nu vi l-a vandut !!)

sugestia cu gluma, trebuie insa gandita temeinic....

sa nu se intoarca impotriva dvs.
Ultima modificare: Sâmbătă, 8 Octombrie 2011
ContSters83715, utilizator
Pedepsirea unor furturi la plangerea prealabila; furtul savarsit intre soti ori intre rude apropiate, sau de catre un minor în paguba tutorelui sau, ori de catre cel care locuieste împreuna cu persoana vatamata sau este gazduita de aceasta, se urmareate numai la plangerea prealabila a persoanei vatamate.

Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.

Alte discuții în legătură

De la un imprumut am ajuns la plangere penala- ce pot face in acest caz? ana1902 ana1902 am si eu o nelamurire....nustiu ce sa fac am avut o relatie cu un baiat 3 luni...dintre care 2 luni jumate am stat in casa cu el...intr-un apart cu ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! ieri am fost intr un magazin din mall, mai exact h&m, ... Diannnn3678 Diannnn3678 Buna ziua! Ieri am fost intr un magazin din Mall, mai exact H&M, de unde am furat niste produse vestimentare, la ieșirea din magazin alarma a pornit, in ... (vezi toată discuția)
Dosar penal -lovire sionalina sionalina Buna seara! Vreau sa fiu cat mai explicita pentru a se intelege exact nelamurirea mea si tocmai , poate de aceea continutul subiectului meu va fi prea lung ( ... (vezi toată discuția)