avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Plata CAS de doua ori ???!!!
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Plata CAS de doua ori ???!!!

Am o mare nelamurire si oricat am cautat pe google nu m-am dumirit, asa ca poate ma ajuta cineva in tema. Sunt angajat cu carte si munca si implicit contribui la plata CAS. Pe langa asta mai am date in chirie 5 imobile (5 contracte diferite de inchiriere) si cu stupoare am primit o scrisoare de de la Casa de asigurari prin care m-i se spune ca trebuie sa plates CAS si pentru veniturile pe chirii, deoarece am depasit un anumit prag si intru in categoria PFA. Nu cred ca e legal sa platesc de doua ori CAS, asa ca sper sa ma puteti ajuta cu un raspuns. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: carsshiny , utilizator 17:38, 8 Octombrie 2011
Incepând cu anul fiscal următor, in acest caz, veniturile din categoria inchirieri reprezinta venituri din activităţi independente.
Potrivit prevederilor art. 61 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, persoanele fizice care realizează venituri din cedarea folosinţei bunurilor din derularea unui număr mai mare de 5 contracte de închiriere la sfârşitul anului fiscal, începând cu anul fiscal următor califică aceste venituri în categoria venituri din activităţi independente şi le supun regulilor de stabilire a venitului net pentru această categorie.
Prin Ordinul Preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 2333/2007 a fost aprobată procedura privind declararea şi stabilirea impozitului pe veniturile din cedarea folosinţei bunurilor realizate din derularea unui număr mai mare de 5 contracte de
închiriere.
Se datoreaza contributia de sanatate 5,5% in cazul celor 5 contracte de inchiriere.
Nu sunt multumit de legea prin care guvernantii nostrii stiu doar sa fure dar sunt super multumit de raspunsul promt, la obiect si documentat. Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Declararea contractelor de inchiriere la organele fiscale  Laura Laura Buna ziua, sunt o persoana fizica si am cumparat patrimoniul(cladiri si terenuri) unei societati. Cladirile, mai multe la numar, intentionez sa le inchiriez ... (vezi toată discuția)
Venituri din cedarea folosintei bunurilor, obligativitatea inregistrari la registrul comertului mihai.ghita mihai.ghita Buna ziua, O persoana fizica obtine venituri din cedarea folosintei bunurilor prin inchirierea spatiilor proprii, pana in acest moment sunt in derulare 5 ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil veronica78 veronica78 Pot pierde indemnizatia de crestere copil daca in perioada in care beneficiez de aceasta obtin venituri din cedarea folosintei bunurilor? Mentionez ca detin ... (vezi toată discuția)