avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 154 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... renuntare somaj
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

renuntare somaj

As avea si eu o intrebare. Din luna septembrie sunt inscrisa ca si somer la AJOFM (aboslventa facultate). Acum, in luna octombrie, ar trebui sa primesc prima transa de somaj ( pe luna septembrie si 2 zile din august ). Mentionez ca inca nu am primit banii pe aceasta perioada. Intrebarea mea este urmatoarea : daca ma duc la AJOFM si renunt la indemnizatia de somaj, ca urmare a admiterii intr-o institutie de invatamant, mai primesc banii pe perioada respectiva sau nu ? Iar daca nu anunt AJOFM faptul ca am fost admisa intr-o institutie de invatamant , care sunt repercusiunile ?
Cel mai recent răspuns: andreeadede , utilizator 22:18, 6 Octombrie 2011
1. Daca primiti indemnizatie de somaj ca absolvent, plata indemnizatiei va inceta la data admiterii într-o formã de învãţãmânt.
2. Pana la aceasta data veti primi indemnizatie care vi se cuvine.
3. Mergeti la AJOFM cu dovada ca ati fost admisa intr-o forna de invatamant si cu ce data.
4. Daca nu anuntati acest lucru si primiti indemnizatia de somaj in continuare veti fi depistata si veti plati ce ati primit necuvenit si penalizarile aferente.
Multumesc pentru raspunsul prompt. Care este actul propriu-zis pentru a face dovada admiterii intr-o forma de invatamant ?
Este o adeverinta de la institutia de invatamant prin care se adevereste ca sunteti inscrisa in forma de invatamant "cutare", incepand cu data de...
Multumesc frumos pentru ajutor. Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Debit indemnizatie de somaj necuvenita claudiu10000 claudiu10000 Buna seara ! Am primit astazi o scrisoare recomandata CU O decizie din partea ANOFM Decizia zice in felul urmator: Se imputa dl..domiciliat in ...un debit ... (vezi toată discuția)
Somaj pentru absolventi de medicina scufitarosie1959 scufitarosie1959 Fiiicei mele, absolventa de medicina 2011, i s-a respins dreptul la indemnizatia de somaj deoarece \" la data solicitarii dreptului la indemnizatia de somaj ... (vezi toată discuția)
Absolvent cu diploma de bacalaureat 2012 boboeu boboeu Astazi 01.08.2012 am fost la agentia de somaj sa fac cerere pt acordarea indemnizatiei de somaj. Am dat o declaratie pe propia raspundere ca nu urmez o forma ... (vezi toată discuția)