avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Debit Indemnizatie de somaj necuvenita
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Debit Indemnizatie de somaj necuvenita

Buna seara ! Am primit astazi o scrisoare recomandata CU O decizie din partea ANOFM
Decizia zice in felul urmator: Se imputa dl..domiciliat in ...un debit in suma de 1444 lei, reprezentand debit indemnizatie de somaj necuvenita, conform dosarului..Prezenta decizie constituie titlu executoriu care urmeaza a se utiliza pentru recuperarea integrala a debitului, conform procedurii de executare silita....
Cum trebuie sa procedez,?mentionez ca nu am fost angajat in timpul beneficierii somajului
Ce constituie titlu executoriu conform executarii silite ..?
Va rog frumos, daca imi puteti raspunde, v-as fi recunoscator!
Va multumesc

Cel mai recent răspuns: claudiu10000 , utilizator 16:25, 6 Noiembrie 2015
De unde a reiesit acel debit , daca nu ati fost angajat in timpul somajului?
Buna ziua !
Am fost astazi la Ajofm, motivul pentru care este acel debit este ca am facut un master la fara frecventa ID,suma care trebuie platita este de 1444 lei plus penalitati, in valoare de 470 lei, masterul nu mi-a oferit nici un venit,bani,subventii, burse, Se poate contesta, ataca aceasta decizie ?Va multumesc!
Puteti contesta in instanta decizia respectiva.

Cred ca din cauza acestui articol exista acel debit.
Art.44 din Legea nr.76/2002:
Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
...
m) la data admiterii într-o formă de învăţământ, în cazul persoanelor asimilate şomerilor, prevăzute la art. 17 alin. (2) lit. a) şi b).
....
1. - Daca ati beneficiat de indemnizatie de somaj in calitate de absolvent al unei forme de invatamant atunci plata indemnizatiei inceteaza la data admiterii intr-o alta forma de invatamant.
- Adica trebuia sa anuntati Agentia de Somaj pentru a va inceta plata indemnizatiei de simaj.

2. - Daca ati beneficiat de indemnizatie de somaj in calitate de salariat concediat atunci puteati beneficia de indemnizatie de somaj chiar daca ati fost admis la o forma de invatamant.
- In aceasta situatie nu trebuie sa restituiti nci un ban din indemnizatia primita.

Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2015
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna ziua! Doamna cu care am vorbit la ANOFM, mi-a zis ca eram deja inscris la master inainte sa benificiez de somaj, si ca am facut fals in declaratii , precum ca nu studiez in momentul acela la o alta forma de invatamant, avand in vedere ca era o forma de invatamant fara frecventa si nu mi se oferea nici un venit , am omis sa le spun.
Acum vreau sa va intreb pe Dvs, !
Daca contestez ce sanse reale am sa castig?
Daca atac aceasta decizie prin contestare , suma ramane aceasi, penalitatile se opresc pe durata procesului sau cresc incontinuare?
Sunt sanse sa castig procesul!
Va multumesc tare mult!!
Ultima modificare: Vineri, 6 Noiembrie 2015
claudiu10000, utilizator

Alte discuții în legătură

Somaj facultate WriTor WriTor Va salut.Cineva a depus dosarul de somaj(absolvent liceu),dar si dosarul de admitere la facultate.In primul caz este chemat la AJOFM dupa intai august ,iar ... (vezi toată discuția)
Somaj si studii post universitare kenzokent kenzokent Buna ziua, Am o intrebare, pot sa ma inscriu la master, si in acelasi timp sa fac si dosarul pentru somaj ? Astept raspuns, si eventuale ... (vezi toată discuția)
Somaj absolvent master iulia57 iulia57 Buna ziua! Am absolvit facultatea in 2010. In perioada 2011-2013 am urmat si absolvit masterul. Am fost la AJOFM sa depun dosar pentru ajutor somaj. Nu mi-au ... (vezi toată discuția)