Da, de ce nu? nu este nimic care sa va restrictioneze sa deveniti masterand si in acelasi timp sa beneficiati de indemnizatia de somaj, insa, va trebui sa intruniti conditiile cerute de lege pentru a putea beneficia de somaj. cat despre master, admiterea se va face fie baza unui examen, fie va fi concurs de dosare, iar faptul ca veti fi si somer, nu are relevata.
Prima data intentionez sa-mi fac dosarul pentru somaj, si ulterior, mai precis in toamna, inscrierea la master. Pe site la anofm Bucuresti , am gasit o chestie , imi trebuie o declaratie pe propria raspundere ca nu urmez o forma de invatamand la DATA SOLICITARII DREPTULUI.
Nu veti beneficia de somaj intrucat sunteti cuprins intr-o forma de invatamant ... Art. 44 din Legea nr.76/2002 prevede ca : "Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor", lit. m) la data admiterii intr-o forma de invatamant, in cazul persoanelor asimilate somerilor, prevazute la art. 17 alin. (2) lit. a) si b).
P.S Eu imi fac dosarul acum, iar la master ma inscriu la toamna, somajul se intrerupe automat cand o sa fiu admis, sau trebuie sa anunt.anofm personal?