Buna seara ! Am primit astazi o scrisoare recomandata CU O decizie din partea ANOFM
Decizia zice in felul urmator: Se imputa dl..domiciliat in ...un debit in suma de 1444 lei, reprezentand debit indemnizatie de somaj necuvenita, conform dosarului..Prezenta decizie constituie titlu executoriu care urmeaza a se utiliza pentru recuperarea integrala a debitului, conform procedurii de executare silita....
Cum trebuie sa procedez,?mentionez ca nu am fost angajat in timpul beneficierii somajului
Ce constituie titlu executoriu conform executarii silite ..?
Va rog frumos, daca imi puteti raspunde, v-as fi recunoscator!
Va multumesc
1. Din Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca:
Art. 17
...
(2) Sunt asimilate şomerilor persoanele aflate în situaţiile prevãzute la art. 16 lit. b), dacã îndeplinesc urmãtoarele condiţii:
a) sunt absolvenţi ai instituţiilor de învãţãmânt, în vârstã de minimum 16 ani, care într-o perioadã de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit sã se încadreze în muncã potrivit pregãtirii profesionale;
...
Art. 34
...
(3) Somerii prevãzuţi la art. 17 alin. (2) beneficiazã de indemnizaţii de şomaj dacã îndeplinesc cumulativ urmãtoarele condiţii:
a) sunt înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncã în a cãror razã teritorialã îşi au domiciliul;
b) nu realizeazã venituri sau realizeazã, din activitãţi autorizate potrivit legii, venituri mai mici decât valoarea indicatorului social de referinţã, în vigoare;
c) nu îndeplinesc condiţiile de pensionare, conform legii.
...
Art. 44. - Incetarea platii indemnizatiilor de somaj acordate beneficiarilor are loc dupã cum urmeaza:
...
m) la data admiterii într-o formã de învãţãmânt, în cazul persoanelor asimilate şomerilor, prevãzute la art. 17 alin. (2) lit. a) şi b);
...
2. Ca urmare:
- la data cand v-ati inregistrat la Agentia de Somaj indeplineati conditiile prevazute la art.34(3);
- dar apoi trebuia sa anuntati ca sunteti admis la o forma de invatamant;
- ca urmare nu vad cum ati putea vastiga procesul cu AJOFM.
3. Puteti face o sesizare si la ANOFM, pe e-mail, la: anofm@anofm.ro
Somaj facultate
WriTor
Va salut.Cineva a depus dosarul de somaj(absolvent liceu),dar si dosarul de admitere la facultate.In primul caz este chemat la AJOFM dupa intai august ,iar ... (vezi toată discuția)