avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Anulare penalizari intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Anulare penalizari intretinere

Buna seara,
Sotul meu a fost dat in judecata in luna februarie pt ca inregistram resante la intretinere.Restantele erau in suma de 1900 lei plus 600 lei penalizari pt intarzierea platii.Intre timp am aflat de legea 175/2010,legea penalizarilor care prevede ca daca pana la data de 15 iulie 2011 se achita integral restantele ,suntem scutiti de plata penalizarilor,cu conditia ca venitul pe membru de familie sa nu depaseasca 1000 lei,conditie pe care o indeplinim.Ne-am luat angajament scris ca o sa platim intretinerea ,dar fara penalizari pana la sfrasitul lunii iunie.Asa am si facut.La data de 28 iunie am terminat de achitat intreaga restanta+luna in curs,dupa care am asteptat ca administratora sa anuleze penalizarile(mentinez ca am facut un dosar cu adeverinte de salariat si cerere in scris pt anularea penalizarilor dosar ce trebuia adaugat la dosarul din instanta)Administratora mi-a spus ca nu imi anuleaza penalizarile pt ca nu am platit toata suma odata,pt ca in lege scrie ca trebuie suma platita integral,iar la dansa integral inseamna toata suma ODATA :O #-o
La terminarea procesului instanta a hotarat in baza probelor,ca trebuie sa platim si penalizarile,dar cererea noastra de anulare a penalizarilor conf legii 175/2010,adeverintele de salariat,angajamentul pe care ni l-am luat ca vom platii pana la data de 30 iunie 2011 nu exista la dosarul din instanta.Administratora nu a avut "placerea" de a depune la dosar toate aceste lucruri.Putem face recurs in 15 zile,dar problema este ca sotul meu a plecat din tara si el este proprietar.Ma pot duce eu sa fac recurs,fiind sotia?credeti ca am dreptate sau nu?ca sa stiu daca are rost sa ma zbat.O sa ma duc sa fac plangere administratorei si la Uniunea Asociatiilor de proprietari pt ca "doamana" administrator nu vrea sa respecte o lege.
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 15:03, 9 Octombrie 2011
Daca sotul este plecat in strainatate si D-voastra nu ati fost parte in proces, fara procura nu puteti face recursul. Datii u telefon vedeti cum sa va trimita o procura pentru reprezentare. In recurs aratati motivul ca "s-a aplicat gresit legea Nr.175/2010, de catre instanta de fond'. D-voastra aveti duplicate cu Nr. de inregistrare de la Asoc.?? Daca da punetile in duplicat la dosarul cauzei, succes.:((
nu am duplicate.....nu m-am gandit niciodata ca doamna administrator vrea sa ma traga in piept,ca sa zis asa.In plus nici macar nu am primit un nr de inregistrare vreodata din partea asociatiei,pur si simplu lua ce-i duceam si le pune intr-un dosar
1.depuneti recursul in numele sotului ca nu sta nimeni sa verifice daca l-a scris el sau dvs. iar pana la proces sa aveti procura de reprezentare.Daca n-o aveti, nu va prezentati si cereti in numele sotului judecarea cauzei in lipsa.
In recurs aratati motivul ca "s-a aplicat gresit legea Nr.175/2010, de catre instanta de fond' si atat.Depuneti ca proba adeverinta de salariat si chitantele prin care aratati ca ati platit in termen.
2. fie scoateti alte adeverinte de salariat pe care le depuneti la dosar, fie cereti instantei, in cadrul probei cu inscrisuri, sa solicite administratiei sa depuna la dosar adeverintele respective. Puteti sa faceti si o adresa (in dublu exemplar si cu numar de inregistrare) prin care sa solicitati administratorului un duplicat dupa adeverinte (asta in cazul in care i-ati solicitat verbal si a refuzat )
Nu era obligatia administratorului sa depuna la dosar inscrisuri favorabile dvs. ci dvs. aveati dreptul prin instanta sa solicitati administratorului sa depuna respectivele inscrisuri.
Verificati ce probe sunt la dosar pentru ca instanta se pronunta pe probe, nu pe vorbe.Iar fara acea adeverinta,instanta a aplicat corect legea, deoarece dvs nu ati facut dovada ca aveti venitul sub 1000 lei.
Lasati pt moment plangerea administratorei la Uniunea Asociatiilor de proprietari pentru ca ea va prezenta Uniunii sentinta civila care ii este favorabila. Ocupati-va cu seriozitate de proces pt ca hotararea judecatoreasca pronuntata de instanta de recurs este irevocabila, deci veti fi bun de plata.
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2011
nitmar, utilizator
aveti presedinte si comitet executiv al asociatiei?
cereti presedintelui sa va puna la dispozitie registrul de intrari , orice proprietar are dreptul prev de art.10 legea 230/2007 de a consulta toate actele asociatiei
verificati in registrul de intrari daca administratora a inregistrat sau nu cererea dvs. de anulare a penalitatilor;
daca da sa va dea presedintele copii dupa tot ce ati depus cit si sa ateste ca ati depus la data de.. cu nr. inregistrare
daca nu, depuneti din nou aceeasi cerere de anulare a penalitatilor, asta este, aveti din nou de alergat, dar de data asta va pastrati o copie a tuturor inscrisurilor depuse si un exemplar al cererii pe care pres. asociatiei sa va dea nr. de inregistrare
discutati oricum cu presedintele si nu cu administratora pt. ca nu aceasta hotaraste anularea penalitatilor, asa stiu si asa se practica la noi la bloc
cum vi s-a scris mai sus, la proces este obligatia dvs. sa depuneti actele la dosar,pe cele pe care le detineti, sau sa cereti instantei sa oblige asociatia sa depune actele pe care le detin ei

pt. recurs aveti grija sa-l depuneti in termen de 15 zile de la comunicare, stiti asta?
cind ati primit hotarirea de fond cu posta?
recursul sa vi-l redacteze neaparat un avocat, veti recupera cheltuielile de judecata
il semnati dvs. pt. sot si il expediati cu posta pe adresa judecatoriei
pina la termen are timp sotul sa va faca o procura, nu stiu daca costurile se considera cheltuieli de judecata? poate stie cineva

mai incercati si o discutie cu comitetul executiv, informati-i si pe ceillati din bloc ca ar fi mai bine sa inteleaga ca au incalcat leega, sa rezolve pe cale amiabila pt. ca altfel tot membrii cex vor plati cheltuielile dvs. de judecata
va mai puteti adrsa serviciului din primarie care raspunde de asociatii, uniunea de care vorbiti are alte preocupari

Legea 175/2010 nu are norme de aplicare,posibil din aceasta cauza administratorul
se leaga de interpretari

Alte discuții în legătură

Proces cu asociatia de proprietari ! AleSSyaa AleSSyaa Buna seara...pe 23 februarie 2011 am primit citatie conform careia asociatia de proprietari m-a actionat in judecata pentru restante + penalizari....In citatie ... (vezi toată discuția)
Partaj garsoniera popescuionica popescuionica buna -ma numesc Ionica si am intentat proces partaj bunuri comune (garsoniera) -am avut o infatisare si s-a amanat pentru aducere de probe, aparator, ... (vezi toată discuția)
Cine sterge penalitaile prescrise de la asociatia de locatari? asociatia? mirceabun1 mirceabun1 Buna ziua In 2010 am beneficiat de lege 175/2010 privind scaderea penalitatilor pentru plata integrala a debitului catre asociatie.Am achitat ... (vezi toată discuția)