buna ziua . la data de 05.10.2011 (data procesului verbal de indeplinire a procedurilor de comunicare) am primit (gasit afisat) la domiciliu un proces verbal de constatare a contraventiei din data de 19.09.2011. contraventia (am condus fara rovinieta valabila )a fost savarsita la data de 20.03.2011. am urmatoarea intrebare: cum calculez termenul de prescriptie?Daca as lua in calcul data postei / respectiv data postei (05.10.2011) au trecut mai bine de 6 luni de la savarsirea faptei (23.03.2011). Pot contesta invocand prescriptia sanctiunii?
Aplicare sanctiunii contraventionale se prescrie in termen de 6 luni de la data savarsirii faptei potrivit art.13 din OG nr.2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor.In cazul dvs. procesul verbal de constastare si sanctionare s-a emis cu o zi inainte de implinirea termenului de 6 luni,deci este legal.Totodata a fost respectat si termemnul legal de comunicare a actului catre contravenient (30 de zile),asa ca nu puteti invoca implinirea termenului de prescriptie.
Din pacate nu prea.
Procesul verbal a fost intocmit in termenul de 6 luni de la data constatarii contraventiei si a fost comunicat in termenul de 30 de zile de la data intocmirii.