avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Plafonarea pensiilor militare la 4 puncte procentuale
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Plafonarea pensiilor militare la 4 puncte procentuale

Dat fiind ca astazi are loc un miting al pensionarilor militari care sustin, in principal, ca pensiiile militare le-au fost plafonate la 4 puncte procentuale din 1.08.2011, as dori sa cunosc care este parerea dvs in acesta problema.In primul rand ce baza legala exista pentru acest lucru.Se va aplica tuturor pensiilor militare?In justificarea demersului se invoca doar un raspuns al Directiei Financiar Contabile a MApN, fara a se indica nici o baza legala.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:38, 9 Octombrie 2011
Nu am auzit de o asemenea prevedere legala, ar fi o discriminare intre categoriile de pensionari.
In plus, va atragem atentia ca, din ianuarie 2012, se va trece la plafonarea tuturor pensiilor militare sau civile (asa cum salariile au fost ilegal micsorate anul trecut si sfidand insasi legea emisa de Guvern in vederea micsorarii temporare, au ramas si vor ramane micsorate) la 4 puncte de pensie. Va atragem atentia ca la inceputul bataliei noastre punctul de pensie era 738,28 lei, astazi este 732,34 lei si cat va fi in ianuarie 2012,

ce sa inteleg????ca au facut un miting pentru ceva ce nu exista????

cat priveste discriminarea, de copil stiu , ca mai toti romanii civili din Romania comunista si post comunista, ce inseamna :hammer:....
Au facut miting pt. privilegiul pe care l-au pierdut.Cresterea pensiei rezervistului ori de cate ori crestea solda de grad a militarului aflat in activitate.Nu trebuiau sa astepte ca majoritatea pensionarilor sa indexeze guvernul punctul de pensie.
nu este adevarata formula cu plafonarea la 4 puncte. este o gogorita scoasa de trepadusii lui dogaru de la sindicatul rezervistilor. nu mai credeti tot ce striga ei la intalniri !
:stunned:...inteleg ca au protestat ca sunt egalizati.......macar asta este adevarat? sau, in curand vedem ca nu se aplica egalizarea...ceva trebuie sa fie, de s-au agitat asa...

Alte discuții în legătură

Buna seara, am fost militar in armata cu o vechime de 22 de ani ... Conttableta77 Conttableta77 Buna seara ,am fost militar in armata cu o vechime de 22 de ani și am ieșit la pensie apt limitat cu pensie anticipată parțial si as vrea sa va intreb daca ... (vezi toată discuția)
Pensie silviupodea123 silviupodea123 Bun găsit! Am fost polițist în Ministerul Afacerilor Interne. Sunt pensionar din 09 septembrie 2017,cu gradul de colonel în rezervă. M-am pensionat ... (vezi toată discuția)
Pensii militare stefan_a. stefan_a. Buna ziua Sunt pensionar militar din anul 2018. Inca de la prima pensie incasata am considerat ca am fost nedreptatit prin aplicarea incorecta a legislatiei ... (vezi toată discuția)