avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna seara, am fost militar in armata cu o vechime de ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna seara, am fost militar in armata cu o vechime de 22 de ani ...

Buna seara ,am fost militar in armata cu o vechime de 22 de ani și am ieșit la pensie apt limitat cu pensie anticipată parțial si as vrea sa va intreb daca ma inscriu ca rezervist voluntar îmi va fi afectată pensia ?suspendată pensia ?
Fiind declarat "apt limitat", imi este greu, sa cred, ca veti fi acceptat ca rezervist voluntar.
Dupa stiinta mea, pensia si un eventual salariu, se platesc din aceleasi fonduri, ale MApN si nu pot fi platite ambele in acelasi timp.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În sistemul pensiilor militare de stat pot cumula pensia cu venituri provenite din situații pentru care asigurarea este obligatorie, în condițiile legii, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii militari care beneficiază de pensie de serviciu;
....
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum și copiii beneficiari ai unei pensii de urmaș, încadrați în gradul III de invaliditate;
..

Pensia de serviciu poate fi:
a) pentru limită de vârstă;
b) anticipată;
c) anticipată parțială.
Va intreb pentru ca am auzit ca unii militari pensionari ca apti limitat au reusit sa se inscrie ca rezervisti militari fiind admisi ,li se poate anula ,suspenda sau pastra pensia?

Cornel Vasile a scris:

În sistemul pensiilor militare de stat pot cumula pensia cu venituri provenite din situații pentru care asigurarea este obligatorie, în condițiile legii, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii militari care beneficiază de pensie de serviciu;
....
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum și copiii beneficiari ai unei pensii de urmaș, încadrați în gradul III de invaliditate;
..

Pensia de serviciu poate fi:
a) pentru limită de vârstă;
b) anticipată;
c) anticipată parțială.

Deci sa intelega ca nu se poate intampla nimic si ca ma pot inscrie si eu ,cand se vor mai face inscrieri.
Rezerviștii voluntari reprezintă personalul selecționat pe bază de voluntariat, care consimte, pe bază de contract individual pe durată determinată, denumit în continuare contract, să încadreze funcții în statele de organizare ale structurilor din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Candidații care optează pentru serviciul militar în calitate de rezervist voluntar trebuie să îndeplinească, cumulativ, următoarele criterii generale de recrutare:
a) să aibă cetățenie română și domiciliul stabil în România de cel puțin 6 luni, la data depunerii cererii de înscriere;
b) să fie declarați "apt medical" pentru arma/serviciul/specialitatea militară în care urmează să fie instruiți;
c) să fie evaluați și declarați "admis" din punct de vedere psihologic;
d) să fie evaluați și declarați "admis" din punctul de vedere al pregătirii fizice;
e) să nu fi fost condamnați penal printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă, cu excepția situației în care cei condamnați au fost reabilitați sau amnistiați;
f) să nu facă parte din organizații interzise de legislația română și să nu fie membri ai unor organizații incompatibile cu regulile, activitățile și atribuțiile specifice serviciului militar;
g) să nu aparțină unor culte, asociații religioase sau grupări religioase care, potrivit legii, contravin normelor de păstrare a ordinii publice, precum și celor care încalcă bunele moravuri sau afectează îndeplinirea serviciului militar.
h) își exprimă acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal, în conformitate cu prevederile Legii nr. 190/2018 privind măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecția datelor), cu modificările ulterioare.

===
Nu mai citati raspunsurile.

Alte discuții în legătură

Reincadrare in munca ContSters278009 ContSters278009 Am fost militar si am iesit la pensie de boala in 2012 . Mai pot fi reincadrat in activitate daca sanatatea imi va permite , sau nu ? Este vreo lege ? (vezi toată discuția)
Rezervisti voluntari armata enacescu enacescu angajatii pot deveni rezervisti voulntari in armata? daca da,cum li se motveaza absenta de la serviciu in timpul misiunilor,antrenamentelor,etc? (vezi toată discuția)
Pensionare anticipat parțială RDoru RDoru Bună . Am fost cadru militar, în urmă cu trei ani am fost declarat apt limitat, și pensionat anticipat parțial. Menționez că pe decizia de ... (vezi toată discuția)