avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Numar mediu scriptic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Numar mediu scriptic

Puteti sa-mi dati un text de lege, din care sa reiasa modul de calcul al numarului scriptic de angajati?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:04, 7 Octombrie 2011
O definitie gasiti in Legea nr.346/2004 la art.5 si anume:
(1) Numarul mediu de salariati corespunde numarului mediu de persoane angajate in intreprindere in cursul anului, determinat pe baza lunara.
(2) Numarul mediu de salariati reprezinta media aritmetica simpla rezultata din suma efectivelor zilnice de salariati din luna respectiva - inclusiv zilele de repaus saptamanal si sarbatorile legale -, impartita la numarul total de zile calendaristice. Pentru fiecare zi de repaus saptamanal sau sarbatoare legala se vor lua in calcul efectivele de salariati din ziua lucratoare precedenta, cu exceptia persoanelor al caror contract individual de munca a incetat in acea zi.
(3) In efectivele zilnice de salariati avute in vedere la calcularea numarului mediu anual de salariati se includ salariatii angajati pe durata nedeterminata, salariatii temporari care lucreaza in baza unui contract de punere la dispozitie incheiat intre intreprindere si un agent de munca temporara, pe durata acestui contract, proprietarii--directori, partenerii care desfasoara o activitate permanenta in intreprindere si care beneficiaza de avantaje financiare oferite de intreprindere.
(4) Salariatii cu program de lucru corespunzator unei fractiuni de norma vor fi inclusi in numarul mediu, proportional cu timpul de lucru prevazut in contractul individual de munca cu timp partial.
(5) La calcularea numarului mediu anual de salariati nu se vor avea in vedere salariatii al caror contract individual de munca este suspendat pentru perioada luata in calcul, conform prevederilor legale, si ucenicii si elevii sau studentii care urmeaza o forma de pregatire profesionala pe baza de contract de ucenicie sau de formare profesionala.
(6) Nu vor fi introduse/introdusi in numarul mediu anual de salariati salariatele/salariatii aflate/aflati in concediu de maternitate sau parental.
(7) Numarul mediu anual de salariati se determina pe baza Registrului general de evidenta a salariatilor, intocmit si completat conform prevederilor legale in vigoare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nr.mediu salariati ana_abo ana_abo care este formula de calcul pt.a stabili nr.mediu de salariati pe anul 2011 daca in cursul anului de ex. s-au facut agajari (4)si la 1 ian s-a plecat cu 2 ... (vezi toată discuția)
Numarul mediu al salariatilor si timpul de lucru ! roxi27 roxi27 cum se calculeaza nr mediu al salariatilor (pe anul 2012)pe intreg an?Timpul efectiv lucrat aferent salariaţilor (tot pe intreg an )si timpul plătit nelucrat ... (vezi toată discuția)
Nr mediu salariati ContSters338232 ContSters338232 Stie cineva, exista posibilitatea sa extrag cu ajutorul REVISALULUi nr. mediu de angajati pe anul 2014, de exemplu? Are programul vreo functie (ascunsa pe ... (vezi toată discuția)