avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general nr.mediu salariati
Discuție deschisă în Contabilitate în general

nr.mediu salariati

care este formula de calcul pt.a stabili nr.mediu de salariati pe anul 2011 daca in cursul anului de ex. s-au facut agajari (4)si la 1 ian s-a plecat cu 2 angajati?
Cel mai recent răspuns: carsim4 , utilizator 12:08, 17 Ianuarie 2012
LEGE nr. 346 din 14 iulie 2004 (*actualizată*) privind stimularea înfiinţării şi dezvoltării întreprinderilor mici şi mijlocii
" ART. 5
(1) Numărul mediu de salariaţi corespunde numărului mediu de persoane angajate în întreprindere în cursul anului, determinat pe bază lunară.
(2) Numărul mediu de salariaţi reprezintă media aritmetică simplă rezultată din suma efectivelor zilnice de salariaţi din luna respectivă - inclusiv zilele de repaus săptămânal şi sărbătorile legale -, împărţită la numărul total de zile calendaristice. Pentru fiecare zi de repaus săptămânal sau sărbătoare legală se vor lua în calcul efectivele de salariaţi din ziua lucrătoare precedentă, cu excepţia persoanelor al căror contract individual de muncă a încetat în acea zi.
(3) În efectivele zilnice de salariaţi avute în vedere la calcularea numărului mediu anual de salariaţi se includ salariaţii angajaţi pe durată nedeterminată, salariaţii temporari care lucrează în baza unui contract de punere la dispoziţie încheiat între întreprindere şi un agent de muncă temporară, pe durata acestui contract, proprietarii-directori, partenerii care desfăşoară o activitate permanentă în întreprindere şi care beneficiază de avantaje financiare oferite de întreprindere.
(4) Salariaţii cu program de lucru corespunzător unei fracţiuni de normă vor fi incluşi în numărul mediu, proporţional cu timpul de lucru prevăzut în contractul individual de muncă cu timp parţial.
(5) La calcularea numărului mediu anual de salariaţi nu se vor avea în vedere salariaţii al căror contract individual de muncă este suspendat pentru perioada luată în calcul, conform prevederilor legale, şi ucenicii şi elevii sau studenţii care urmează o formă de pregătire profesională pe bază de contract de ucenicie sau de formare profesională.
(6) Nu vor fi introduse/introduşi în numărul mediu anual de salariaţi salariatele/salariaţii aflate/aflaţi în concediu de maternitate sau parental.
(7) Numărul mediu anual de salariaţi se determină pe baza Registrului general de evidenţă a salariaţilor, întocmit şi completat conform prevederilor legale in vigoare.”

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Numar mediu scriptic andad andad Puteti sa-mi dati un text de lege, din care sa reiasa modul de calcul al numarului scriptic de angajati? Multumesc! (vezi toată discuția)
Numarul mediu al salariatilor si timpul de lucru ! roxi27 roxi27 cum se calculeaza nr mediu al salariatilor (pe anul 2012)pe intreg an?Timpul efectiv lucrat aferent salariaţilor (tot pe intreg an )si timpul plătit nelucrat ... (vezi toată discuția)
Nr mediu salariati ContSters338232 ContSters338232 Stie cineva, exista posibilitatea sa extrag cu ajutorul REVISALULUi nr. mediu de angajati pe anul 2014, de exemplu? Are programul vreo functie (ascunsa pe ... (vezi toată discuția)