avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... definirea anvelopelor de iarna conform OG5/2011
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

definirea anvelopelor de iarna conform OG5/2011

OG5/2011defineste anvelopele de iarna ca fiind acele anvelope omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992. Intrebarea mea este, daca voi circula pe drumuri acoperite cu zapada cu anvelope omologate conform Directivei 92/23/CE a Consiliului din 31 martie 1992, dar aceste anvelope sunt pentru drum normal, respectiv de vara, voi fi amendat? Sau altfel, pneurile mele, care sunt pneuri normale (pentru vara), sunt, conform definitiei din OG5/2011, anvelope de iarna? pentru ca sunt omologate conform 92/23/CE !!!
Cel mai recent răspuns: gxgfel , utilizator 20:43, 7 Octombrie 2011
Dumneavoastra incercati sa "jonglati" cu termenii.Se recomanda sa consultati acea Directiva din 1992 care s-ar putea sa faca referire atat la anvelope de vara cat si la cele de iarna ori,macar sa le defineasca pe cele de iarna.
Un lucru este cert,ar fi in interesul si pentru propria siguranta sa utilizati anvelope de iarna.
Ultima modificare: Vineri, 7 Octombrie 2011
ContSters145448, utilizator
Majoritatea statelor din Europa definesc ca fiind anvelope de iarnaƒ cele care poartaƒ inscriptia cu M+S sau M.S sau M&S, avand in vedere si Regulamentul CEE-ONU nr. 30 intrat in vigoare la 10 noiembrie 2007.
Mă gândesc dacă se poate “jongla” în instanţă. Până una-alta, aceasta este definiţia pentru anvelope de iarnă, cele omologate conform 92/23/CE iar nu cele definite conform 92/23/CE. Iar 92/23/CE prevede explicit ce presupune omologarea şi descrie acest proces.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anvelope iarna mirceaione mirceaione nicaieri n-am gasit publicata oug privind anvelopele de iarna, nici macar numarul ei, ca s-o pot cauta mai bine. cred ca de-aia nu se respecta legile in tara ... (vezi toată discuția)
Cauciucurile all season sunt permise? adela05 adela05 Am inteles ca intre lunile noiembrie si martie suntem obligati sa echipam masina cu anvelope de iarna. Cele all season sunt permise? Ma ajutati si cu un temei ... (vezi toată discuția)
Anvelope de iarna vrobu vrobu Este adevarat ca nu poti fi amendat decat daca blochezi circulatia pe carosabil acoperit cu zapada sau polei si nu ai anvelope de iarna ? Daca circul pe ... (vezi toată discuția)