buna seara . am avut acum citiva ani un abonament la o firma de telefonie mobila si am ramas cu o datorie de 190 ron iar acum o firma de recuperari imi cere suma de 1700 ron . am dat 100 de ron acu un an dar ei tot nu renunta la acea suma. ce pot facept a nu plati acea suma imensa ? pot pune asa multe penalizari?
NU AU DREPTUL SA VA CALCULEZE PENALIZARI MAI MARI CA SUMA RESTANTA , POT DOAR SA ECHIVALEZE , ADICA 90 LEI SUMA DEBITOARE , PLUS 90 LEI PENALIZARI . Pentru o asa suma nici in judecata nu va pot da pentru ca nu se merita . Meritul lor este sa va intimideze , insa dumneavoastra daca platiti macar suma debitoare aceea de 90 lei o sa vedeti ca veti fi lasat in pace .
Din cate stiu penalitatile pot depasi cuantumul debitului pincipal daca exista trecuta o clauza contractuala (clauza penala de exemplu ), dar ca sa fiti sigura ca suma e corecta trebuie sa validati suma si si sa cereti agentiei de colectare debite sa va trimita toate actele doveditoare ale debitului precum si modul de calcul a acestor penalitati.