avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1941 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... cerere catre ANAF de achitare, altele decat salariul
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

cerere catre ANAF de achitare, altele decat salariul

solicit informati privind dobanzile aplicate la achitarea necorespunzatoare a socialului de catre angajator ca bligatii si cine are drept de executare silita ?!
Cel mai recent răspuns: ContSters202218 , utilizator 20:48, 24 Februarie 2012
Buna dimineata,

Incercati va rog sa reformulati continutul, sa dati mai multe amanunte. Eu personal nu am inteles nimic.
nu se regaseste socialul complet, retinut de catre angajator pe o perioada de 12 ani,
cine suporta dobanzile si achitarea corespunzatoare dupa concediere si ce institutie are obligarea de executare silita a angajatorului ..
Discutam aici despre contributia pentru pensie? Nu s-a facut retinerea de catre angajator? Cum erau atunci calculate salariile?
banii mi sau retinut dar nu exista in baza de date la AJOFM si CJPAS cotizatiile complete ..
Colectarea contributiilor se facea pe baza declaratiilor lunare depuse de catre angajator. Trebuie verificat daca acesta a virat acesti bani, deoarece nu putea face plata pentru alti salariati si pentru Dvs. nu. ANAF-UL era cel care raspundea de colectarea debitelor restante, care erau declarare. Nu ar fi putut angajatorul sa lucreze 12 ani, daca acestea nu erau achitate.
Cred ca tot Casa de pensii este cea care trebuie sa verifice in evidenta, adresati-va cu o cerere, deoarece au fost situatii in care si acestia au omis sa inscrie tot stagiul de cotizare al contributiei la fondul de pensii al unui salariat.

Alte discuții în legătură

Pensia (daca nu este platita contributia legala) Radu Victorita Aura Nicoleta Radu Victorita Aura Nicoleta Buna,am o nedumerire,daca firma la care lucrez eu nu plateste darile la stat,e vreo sansa sa nu-mi intre la vechime acea perioda?Firma fiind in faliment pentru ... (vezi toată discuția)
Ani lipsa la vechime in cartea de munca luciapatricia luciapatricia Buna ziua Am lucrat in perioada 2006-2010 intr-o firma..M-am reintors din anul 2012 luna iunie,si avand nevoie de niste documente ,am scos stagiul de ... (vezi toată discuția)
Dovada vechimii în munca Silvi7 Silvi7 Buna ziua,daca am carnetul coplectat la zi,nu dovedeste ca beneficiez de toata vechimea inscrisa in el?Daca angajatorul nu a platit cotizatia la asigurari ... (vezi toată discuția)