manuelachiorean a scris:
Pentru urmărirea la plată a sumelor declarate este răspunzător Ministerul de Finanţe prin unităţile sale teritoriale care, începând cu anul 2004, au preluat şi obligaţia verificării şi colectării contribuţiilor de asigurări sociale, precum şi a recuperării silite.
OG nr. 86/2003 nu mai produce efectele despre care vorbiti mai sus din toamna
anului 2007. Cu alte cuvinte, nu organele subordonate Ministerului Finantelor au, in prezent, obligatia recuperarii CAS datorata BASS.
manuelachiorean a scris:
Răspunzător este însă ANGAJATORUL, nu asiguratul !
Eu nu inteleg cu ce-l incalzeste pe utilizator faptul ca angajatorul avea obligatia legala sa depuna lunar declaratiile nominale si sa retina si sa vireze CAS.
Eu am scris, in esenta, un lucru foarte simplu: 0 CAS = 0 drepturi de pensie. In privinta stagiului, nu avem date suficiente pentru a discuta.
Este tipic romaneste sa gasim "raspunzatorii" si sa stam cu mainile in san in privinta drepturilor pe care le avem.
@Radu Victorita Aura Nicoleta
Va rog sa nu va stergeti prin editare mesajul postat, astfel cum ati facut-o in forumul "somaj". Daca apreciati ca sfaturile noastre gratuite nu va sunt de folos, va rog sa va adresati, contra cost, cabinetelor specializate.
Gabriela Pintea