avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... divort cu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

divort cu minor

pote fi intrebat minorul invirsta de 12 ani in camera de consiliere de catre judecator cu cine a fost in sejur la mare si cu cine au dormit in camera in acest timp ,avind in vedere ca sotia are o relatie cu un alt partener , din timpul casatoriei, cit si dupa depunerea actelor de divort , in ideia ca as dori sa demonstrz ca din acest motiv a intentat divort , si nu din altele pe care le declara , fara nici o acoperire
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:09, 8 Octombrie 2011
da, copilul peste 10 ani poate fi audiat in camera de consiliu.
Dar trebuie sa stiti ca intrebarile puse de judecator in camera de consiliu se limiteaza strict la interesele minorului, la relatiile lui cu parintii, respectiv la inclinatia lui fata de unul sau altul, toate cu scopul de a se stabili cu cine va ramane copilul.
Judecatorul nu elucideaza atunci aspecte ce tin de divort, aspecte care pot fi probate cu alte mijloace de catre parti.
Nu, asta o poate declara numai un m,artor iar copiii nu pot fi martori la divortul parintilor. Dumnezeule, mai traumatizant nu poate fi?
Judele se limiteaza la altele, domiciliu, cine ii prepara supele, cine ii da medicamentele etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort in caz de adulter claudiu1001 claudiu1001 Buna ziua. Ma intereseaza ce se poate intampla in cazul unui divort pe caz de adulter. E vorba despre o mama ce a inaintat divortul impotriva sotului din cu ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am nevoie de ajutorul dvs. sotul doreste sa divortam ... emanuela_ab emanuela_ab Buna seara, Am nevoie de ajutorul dvs. Sotul doreste sa divortam .Voi fi de acord cu divortul la notar ptr a nu duce copilul (15ani) la tribunal Imi trebuie ... (vezi toată discuția)
Minor audiat Monica_1983 Monica_1983 In caz de stabilire domiciliu minor,poate fi audiat un copil de 6 ani in instanta? (vezi toată discuția)