avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... intelegere amiabila
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

intelegere amiabila

Buna ziua,
Am si eu o nelamurire, daca ma poate cineva sfatui in cunostinta de cauza.
In urma unui accident usor (o tamponare usoara, cu spatele, la iesirea din parcare trecand printr-un unghi mort), cel ce a produs accidentul a dorit sa se mearga la politie pentru a declara accidentul, in timp ce soferul masinii accidentate nu!!! Aceasta a insistat pe intelegere amiabila deoarece el avea probleme cu masina (nu are documente pe ea), dar fiind weekend firmele de asigurari nu lucreaza si deci vor trece cele 24 ore in care trebuia incheata intelegere amiabila.
Intrebarea mea este ce i se poate intampla soferului vinovat de accident, daca intre timp soferul celalalt se razgandeste, desi a primit deja copia asigurarii masinii de la soferul vinovat de tamponare si merge el la politie si declara accidentul. Precizez ca exista martori ca el nu a dorit deplasarea la politie si a insistat pe intelegere amiabila.
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 00:18, 9 Octombrie 2011
este foarte bine ca are martori ca ii va folosi daca se va pune problema
In cazul in care in urma accidentului de circulatie s-au produs numai pagube materiale politia indruma conducatorii auto implicati spre societatea de asigurare la care persoana vinovata are incheiata asigurarea RCA in vederea completarii formularului de constatare amiabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orice accident rutier trebuie declarat? Inter2001 Inter2001 Buna ziua. In urma unui accident rutier am intocmit formularul de constatare amiabila. Ulterior asigurarea a refuzat intocmirea dosarului de daune deoarece, in ... (vezi toată discuția)
Asiguratorul rca al persoanei vinovate pentru accident nu ma despagubeste fara proces-verbal de la politie irisa79 irisa79 cum s-a produs [u]evenimentul[/u]: masina mea (logan) care era oprita in parcare, a fost avariata de o toyota (de asemenea parcata, dar vis-a-vis fata de ... (vezi toată discuția)
Vinovatul accidentului auto refuza sa-mi prezinte o copie rca jjwar jjwar Buna Ziua, Am fost implicat intr-un accident rutier cu daune materiale fara victime impreuna cu alti 2 soferi. Politia a constatat accidentul si a gasit ... (vezi toată discuția)