Am cumparat acum 3 ani o locuinta pe baza unui contract de vanzare-cumparare intocmit si autentificat la notariat, respectand toate procedurile legale. Am primit acum cateva zile o citatie de la societatea comerciala care a construit imobilul si care il vanduse primului proprietar, cel de la care l-am cumparat eu (asadar de la construire, apartamentul a avut un prim proprietar care apoi mi l-a vandut mie). In contract este specificat in mod clar ca nu sunt probleme de niciun fel in ceea ce priveste imobilul in discutie, dar acum construnctorul cere anularea contractului meu, invocand faptul ca la prima vanzare a imobilului nu a fost declarata suma reala a vanzarii. Mentionez ca dupa un an si jumatate de la incheierea contractului meu, unul dintre cei doi asociati ai firmei constuctoare a decedat, iar in acest moment firma se afla in insolventa. La dobandirea imobilului noi nu am avut cunostinte despre firma constructoare deoarece noi am cumparat imobilul de la o persoana fizica, primul proprietar al apartamentului.
Imi puteti spune daca exista riscul de a mi se anula contractul meu de vanzare cumparare, daca intre firma constructoare si primul proprietar sunt litigii care vizeaza imobilul meu?
sunteti cumparator de buna credinta. nu ar trebui sa fie probleme. In plus constructorul si-a dat acordul de vointa la vanzarea imobilului, deci implicit si asupra pretului vandut
invocati la primul termen , exceptia lipsei dreptului si a calitatii procesuale active a reclamantului (constructorului), tert fata de contractul dvs. de v-c .
Sarcina pe imobil
boancamaria
Buna ziua
am achizitionat un apartament intr-un imobil nou anul trecut cu termen de predeare in iulie 2008, nu e nici acum conectat la utilitati dar acum face ... (vezi toată discuția)