Locuiesc intr-un complex de locuinte unde constructorul este si administratorul asociatiei.
In 2010 cand am cumparat locuinta, la semnarea contractului de vanzare cumparare am semnat si un contract cu reguli interne si obligatii.
Printre care si:
- drumul de acces comun cu restul locatarilor, se va preda primariei
- nu se pot aduce modificari exterioare cladirilor fara acordul firmei constructoare
- administratorul asociatiei de propietari este firma constructoare sau cineva accepatat de firma constructoare.
Plus multe alte reguli.
Intrebarea mea este ce se poate face in momentul in care firma constructoare nu permite sa se modifice nimic, dar noi avem nevoie de modificari.
Cum ar fi:
- intrarea in casa scarilor trebuie acoperit, iarna este plina de gheata si de multeori am alunecat si eu si si vecini mei.
- drumul de acces are nevoie de limitatoare de viteza, sunt copii pe drum si se circula cu viteza ( mentionez, strada nu este predata primariei)
- spatiile verzi nu sunt intretinute.
- este plin cu caini fara stapan.
- nu avem gard in jurul complexului.
- spatiul alocat depozitarii deseurilor trebuie acoperit.
Am facut cerere la constructor pentru toate acestea dar raspunsurile au fost verbale si fara o data clara de rezolvare. Asa este de aproape 6 ani.
Noi ca si propietari nu putem face nimic fiindca avem nevoie de acceptul firmei constructoare, dar firma evita sa aprobe sa facem noi ceva sau sa rezolve ei.
Se poate anula acel contract semnat de reguli interne sau avem o modalitate legala sa obligam firma sa ne rezolve probleme?
vali m
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Constituiti-va asociatia de proprietari. Apoi faceti adunare generala si alegeri . Va alegeti presedinte si administrator. Firma constructoare nu are ce face.
Am facut asta deja, dar administratorul ales de noi tot trebuie sa primeasca acceptul de la constructor conform contractului semnat de noi. Am organizat sedinte si am votat pentru anumite schimbarii si pana la urma tot nu s-a facut nimic.
vali m
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
De ce trebuie sa primeasca acceptul de la constructor?Citit legea 196/2018.Drepturi si obligatii.
Acum sunteti persoana juridica...au mai fost discutii pe aici.
Da asa este suntem o persoana juridica. Dar in contract specifica: " In vederea constiutirii Ascociatiei formata prin uniunea Propietarilor, pana la trecerea integrala a partilor in proprietate comuna a administratiei, se stabilesc regulile primare de functionare ale ansamblului."
De zece ani locuiesc aici si inca nu au fost trecute toate partile comune in administratia asociatie. De exemplu apa este refacturata noua de firma constrcutoare chiar daca avem contoare separate la apartament si la fiecare vila in parte.
In contract zice ca firma constructoare va fi administratorul primar si poate subcontracta o alta firma agreata de ei. Daca mergem si cerem firmei agreate de ei sa ne rezolve problemele, administratorul zice ca nu are aprobarea firmei constructoare.
Daca imi scrieti o adresa de mail, va pot trimite contractul integral.