avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA inregistrare ca platitor de tva
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

inregistrare ca platitor de tva

Buna ziua,
Am rugamintea sa-mi spuneti ce documente trebuie duse la AFP in cazul in care o firma neplatitoare de TVA trece la platitoare intrucat a depasit plafonul munim de 35.000 euro.
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 09:33, 9 Octombrie 2011
Daca societatea este neplatitoare de TVA si ati depasit pragul minim de 35000 euro la cursul de la data aderarii, trebuie ca in maxim 10 zile de la inceputul lunii urmatoare celei in care ati depasit pragul minim, sa demarati procedura pentru inregistrarea ca platitor in scopuri de TVA.

Pentru inscriere va sunt necesare urmatoarele documente:

1. cerere
2. declaratia 010 pentru modificarea vectorului fiscal
3. balanta la sfarsitul lunii in care ati depasit pragul minim
4. bilantul la 31.12.2010 -original si copie
6. delegatie imputernicit si copie dupa CI a acestuia

Certificatul de platitor in scopuri de TVA se ridica in termen de 5 zile de la depunerea dosarului.Societatea devine platitoare de TVA si puteti emite facturi cu TVA, de la data de 1 a lunii urmatoare depunerii acestui dosar.Daca pragul a fost depasit in luna septembrie 2011, dosarul se va depune pana pe 10 octombrie 2011 si societatea devine platitoare de TVA incepand cu data de 1 noiembrie 2011.

Aveti aici formularul nou al Declaratiei 010, pentru modificarea vectorului fiscal.

www.avocatnet.ro/UserFiles/a...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plafon tva talmacel talmacel Buna ziua, Am o problema cu o firma infiintata in anul 2007, si in anul 2009 in noiembrie a depasit plafonul de tva de 35000 euro. Va rog sa imi spuneti ... (vezi toată discuția)
Neplatitor tva contexaudit contexaudit o firma platitoare de TVA isi suspendata activitatea la registrul comertului la data de 28 dec 2010 in 10 ianuarie 2011 inceteaza suspendarea si isi reia ... (vezi toată discuția)
Platitor de tva sau nu...urgent raspuns va rog mariussco2010 mariussco2010 ...societate prestatoare de servicii neplatitoare de TVA infiintata in luna Mai ...se declara neplatitoare de tva, iar pana in Decembrie are o cifra de ... (vezi toată discuția)