avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... pot obtine certificat de grefa?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

pot obtine certificat de grefa?

As dori sa stiu daca am dreptul sa mi se elibereze un certificat de grefa ,pentru un dosar penal [refuz recoltare probe ] procuratura inaintand dosarul la judecatorie. Mentionez ca nu am predat permisul la politie si logic nu am avut dovada inlocuitoare [nu sa da pentru alcool] ,si daca pentru aceasta invinuire se poate elibera un astfel de certificat ,astfel ca pe durata procesului sa pot conduce.
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 09:58, 9 Octombrie 2011
Certificat de grefa din care sa rezulte ca este un dosar pe rol puteti obtine, dar nu vad la ce v-ar folosi, fiind dosar penal, nu contraventie.
In primul rand, pentru prelungirea perioadei de circulare, va trebuie o dovada, pe care nu o aveti.
In al doilea rand, chiar daca nu ati predat permisul la politie, acesta apare suspendat, iar daca veti fi prins in trafic fara dovada inlocuitoare in termen, cu permis suspendat, veti avea parte de alt dosar penal.
Apoi, certificatul de grefa v-ar fi fost de folos daca aveati depusa plangere contraventionala impotriva procesului verbal de sanctionare, ori in momentul de fata sunteti trimis in judecata pentru infractiune, nu contraventie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cu permisul suspendat? adriano88 adriano88 efectuam o depasire peste linia continua am fost filmat , de catre politisti oprit imediat ,sanctionat cu luarea permisului pe 30 zile dar permisul nu il aveam ... (vezi toată discuția)
Conducere cu permisul.supendat GeorgeMeclejan GeorgeMeclejan Buna dimineata , in data de 09.06.2018 am fost oprit de catre un echipaj de politie si mi-ua suspendat permisul pe 90 de zile pentru o alcoolemie de ... (vezi toată discuția)
Polițistul mi-a suspendat abuziv permisul pentru că nu i l-am prezentat, nefiind în trafic ci în fața secției de poliție. ce pot face în această situație? Nela cazacu Nela cazacu Buna ziua. Agentul de la politie mi-a suspendat permisul de conducere fara sa fiu oprita in trafic, fara sa ma aflu in masina in momentul in care mi-a cerut sa ... (vezi toată discuția)