avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1921 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... cu permisul suspendat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

cu permisul suspendat?

efectuam o depasire peste linia continua am fost filmat , de catre politisti oprit imediat ,sanctionat cu luarea permisului pe 30 zile dar permisul nu il aveam la mine . politisti mi-au dat o dovada pe 15 zile de a mai conduce . Am facut contestatie la procesul verbal si intre timp dovada a expirat . Ce as dori sa stiu este daca mai am drept de conducere pana la solutionarea cazului si daca imi trebuie semnatura de grefa in conditile in care permisul este la mine?
Cel mai recent răspuns: miroslavmihai , utilizator 19:46, 8 Aprilie 2010
faptul ca nu ati avut permisul la dvs. semnifica savarsirea unei alte contraventii. Este bine sa solicitati ubn certificat de grefa de la judecatoria unde ati depus plangerea la procesul verbal de contraventie si sa il duceti la politie. plangerea suspenda executarea.
Pentru a putea conduce trebuie sa mergeti la politie ca sa va prelungiti dovada!B-)
Da, asa cum v-a aratat si colega mea este necesar sa solicitati instantei unde ati depus contestatia, un certificat de grefa , certificat prin care se atesta ca ati introdus respectiva contestatie impotriva procesului-verbal, nr. de dosar si termenul de judecata, certificat pe care il veti duce la politie si veti primi carnetul, carnet pe care il veti putea tine pana la solutionarea recursului, in cazul in care pierdeti la fond, cu conditia de a formula recurs si de a solicita la fel un certificat de grefa pe care il veti duce la politie asa cum v-am aratat.
Ultima modificare: Duminică, 14 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
In momentul expirarii dovezii,trebuie sa mergeti la instanta de judecata pentru obtinerea unui certificat de grefa care sa indrituiasca politia sa va prelungeasca dovada.
Pe de alta parte,cred eu permisul ar fi trebui predat la politie dupa savarsirea contraventiei.
Daca nu vi s-a retras permisul de conducere asta nu inseamna ca aveti dreptul de a conduce pe drumurile publice dupa expirarea dovezii.
Chiar daca sunteti in posesia permisului de conducere, nu faceti prostia sa va urcati la volan in timpul ce apareti la politie cu permisul suspendat, acum se verifica prin statie dupa CNP si se stie chiar si ultimele contraventii sau eventuale infractiuni din ultimi ani, nu e de joaca.
Permisul chiar daca nu a fost ridicat ar fi trebuit sa va duceti la politie sa-l predati, oricum este suspendat chiar daca e la d-voastra sau la politie.
Daca sunteti prins la volan cu permisul suspendat, chiar daca e la d-voastra, la politie figurati ca "permis suspendat", riscati dosar penal si dupa aia chiar anularea permisului, nu e de glumit, s-au cam pus pe soferii indisciplinati.
Eu zic sa va duceti sa va interesati la sediul politiei rutiere si acolo veti fi lamurit in ce situatie va aflati, nu va eschivati ca puteti sa faceti mai rau decat este acum, mai degraba nu conduceti 30 de zile decat sa nu mai conduceti cativa ani daca va "agatati" de vreun dosar penal.:((

Alte discuții în legătură

Contestație suspendare permis 60 zile. am șanse să rămân doar cu amenda? Greg30 Greg30 Buna ziua. Daca mi-a fost suspendat permisul pe 60 zile si fac contestatie in termen de 15 zile si termenul pana la proces este mai mare de 60 zile, acea ... (vezi toată discuția)
Un mic ajutor, va rog: ridicare permis, certificat grefa, inceperea up AlexDragos AlexDragos Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: Unui prieten i-a fost retinut permisul de conducere pentru o contraventie. Ulterior a facut contestatie, iar dupa ... (vezi toată discuția)
Politia rutiera a trimis cererea mea in instanta, cum pot sa-mi recuperez permisul? benga112 benga112 #-o#-o#-o Pe data de: 24.03.2012 mi-a fost suspendat dreptul de a conduce pe o perioada de 30 zile. si o amenda de 120 lei. Pentru depasirea interzisa. Pe data ... (vezi toată discuția)