avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu odihna

Va rog daca e dispus cineva sa ma indrume. Iata care este nelamurirea mea: o persoana cu handicap accentuat are dreptul, conform legislatiei in vigoare, in Romania la concediu de odihna suplimentar fata de ceoncediul de odihna pe care il primesc toti ceilalti? Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Marcel Mihalache , Avocat 10:04, 9 Octombrie 2011
Art. 147 din codul muncii republicat
(1) Salariatii care lucreaza in conditii grele, periculoase sau vatamatoare, nevazatorii, alte persoane cu handicap si tinerii in varsta de pana la 18 ani beneficiaza de un concediu de odihna suplimentar de cel putin 3 zile lucratoare.
(2) Numarul de zile lucratoare aferent concediului de odihna suplimentar pentru categoriile de salariati prevazute la alin. (1) se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil si va fi de cel putin 3 zile lucratoare.

Vedeti si contractul colectiv de munca la nivel de ramura ce prevede.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu suplimentar sandita sandita Sunt persoana cu handicap accentuat, angajata pe perioada nedeterminata. As vrea sa stiu daca beneficiez de concediu de odihna suplimentar si cit este acesta. ... (vezi toată discuția)
Handicap mihaela david mihaela david un pensionar care se angajeaza cu program de 4 ore/zi si are handicap cu grad mediu, permanent , beneficiaza de 3 ZILE DE CONCEDIU DE ODIHNA SUPLIMENTAR ... (vezi toată discuția)
Spor la co pentru persoanele cu dizabilitati. evcont evcont O persoana cu dizabilitati cu gradul II, accentuat, incadrata, beneficiaza de spor la concediul de odihna? (vezi toată discuția)