Printro HCL nu mi s-au respectat drepturile conferite de o HG dovedite in instanta prin sentinta investita cu titlu executoriu. Acest fapt a avut ca efect pierderea locului de munca precum si necesitatea stramutarii/dezradacinarii ( este vorba de refuzul atribuirii unei locuinte ANL desi indeplineam toate conditiile legale, datorita acestui fapt nu am mai putut profesa in localitatea respectiva fiind nevoita sa imi mut domiciliul/resedinta in alta localitate la 80 km distanta - m-am nascut, am locuit si muncit toata viata doar in aceasta localitate).Chiar daca atac HCL in instanta fac varsta la care nu mai pot primi locuinta si deja pierzand locul de munca nu voi mai indeplini conditiile. Stiu ca pot castiga in instanta dar nu stiu cum pot proceda. Va multumesc anticipat pentru sfaturi
Formulati plangere in temeiul disp art 271 Cod penal pentru nerespectarea hotararilor judecatoresti si cereti si daune interese !
Împotrivirea la executarea unei hotărâri judecătoreşti, prin ameninţare faţă de organul de executare, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, iar dacă fapta a fost săvârşită prin acte de violenţă, pedeapsa este de la unu la 5 ani.
Împiedicarea unei persoane de a folosi o locuinţă ori parte dintr-o locuinţă sau imobil, deţinute în baza unei hotărâri judecătoreşti, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
Dacă fapta prevăzută în alin. 2 se săvârşeşte prin ameninţare, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar dacă fapta a fost săvârşită prin acte de violenţă, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.
Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, prin sustragerea de la executarea măsurilor de siguranţă prevăzute în art. 112 lit. c), d) şi g), se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, prin neexecutarea, cu rea-credinţă, a pedepselor complementare aplicate persoanelor juridice, prevăzute în art. 714 şi art. 715 alin. 2, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
Cod penal actualizat prin:
Lege nr. 278/2006 - pentru modificarea şi completarea Codului penal, precum şi pentru modificarea şi completarea altor legi din 4 iulie 2006, Monitorul Oficial 601/2006;
Nu ar fi mai bine art. 297? Sa va spun si de ce. Prin sentinta civila investita cu titlu executoriu am fost mentinut pe lista eligibila finala pentru atribuirea unei locuinte ANL. Desi CL trebuia doar sa ia act de indeplinirea conditiilor conform HG si sa emita o HCL in acest sens, la presiunea in sedinta CL a presedintelui acestuia s-a votat secret, fapt contrar prevederilor legii administratiei publice locale, desi parte din consilieri , secretarul de sedinta si juristul au confirmat ca votul secret este ilegal. Am participat la aceasta sedinta si am avertizat asupra incalcarii legii fapt consemnat in PV de sedinta. Votul secret are probabil la baza ascunderea ilegalitatilor anterioare prin aplicarea unei HCL ale carui efecte au fost suspendate pe timpul procesului - aceasta HCL suspendata pana la sentinta definitiva a produs efecte in sensul repartizarii tuturor locuintelor anterior sentintei definitive, inclusiv la persoane pentru care am depus dovezi ca nu indeplinesc conditiile-miroase a mita si nu au putut evacua persoane pentru care au datorii ......
Am mai avut un subiect postat pe forum. Am castigat singur procesul cu cota parte mostenire care nu constituie locuinta in proprietate, desi mai multi avocati m-au sfatuit sa renunt. Cum as putea sa pun la dispozitie si pentru alti utilizatori sentinta investita cu titlu executoriu? Tehnic vorbind cum pot sa o pun pe domeniul de jurisprudenta?