avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... nexecutarea unei hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

nexecutarea unei hotarari judecatoresti

Ce consecinta poate avea neexecutarea unei hotarari judecatoresti in civil ?
Cel mai recent răspuns: handsu , utilizator 18:28, 6 Martie 2010
Intrebarea dvs. este mult prea generala.Reveniti cu detalii concrete pentru a primi un raspuns complet.
Codul penal pedepsește la Art. 271: Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti
(1) Împotrivirea la executarea unei hotărâri judecătoreşti, prin ameninţare faţă de organul de executare, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani, iar dacă fapta a fost săvârşită prin acte de violenţă, pedeapsa este de la unu la 5 ani.
(2) Împiedicarea unei persoane de a folosi o locuinţă ori parte dintr-o locuinţă sau imobil, deţinute în baza unei hotărâri judecătoreşti, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Dacă fapta prevăzută în alin. 2 se săvârşeşte prin ameninţare, pedeapsa este închisoarea de la 6 luni la 3 ani, iar dacă fapta a fost săvârşită prin acte de violenţă, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.
(4) Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, prin sustragerea de la executarea măsurilor de siguranţă prevăzute în art. 112 lit. c), d) şi g), se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă.
(5) Nerespectarea hotărârilor judecătoreşti, prin neexecutarea, cu rea-credinţă, a pedepselor complementare aplicate persoanelor juridice, prevăzute în art. 714 şi art. 715 alin. 2, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă.
In cauze civile nici o consecinta ?
Este chiar atat de greu sa puneti intrebarea la obiect? Binenteles ca si in civil produce consecinte.Dar ca sa primiti un raspuns exact si intrebarea trebuie sa fie la fel.#-o
Scuze respectuoase! Care este consecinta in cazul in care printr-o sentinta una dintre parti ,care a avut castig de cauza cu conditia ca in trei zile sa achita o cautiune , dar aceasta nu face plata nici in peste o sute de zile? In acest caz sentinta devine inoperanta sau si in acest caz este valabila ?Mai concret ceea ce s-a decis , s-a pronuntat , devine nul, pierzandu-si efectele .Prin insasi clauzele impuse prin dispozitiv de catre instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume purtat dupa divort INFORMAT INFORMAT Va rog, as dori sa stiu, daca in urma unei hotarari de divort ramasa definitiva, se poate ca sotul care a acceptat ca sotia dupa divort sa pastreze numele de ... (vezi toată discuția)
Nerespectarea unei hotarari definitive si irevocabile Dima Mihaela Dima Mihaela Buna seara, Acum 3 ani, am obtinut o hatarare definitiva si irevocabila in proces cu o institutie a statului. Dupa indelungi usi inchise in fata cu mentiunea ... (vezi toată discuția)
Care este termenul legal pentru plangere penala ? florinsadova florinsadova In data de 10.02.2009 am obtinut sentinta definitiva si executorie intr-un litigiu de munca.Am solicitat printr-o cerere scrisa reangajarea si celelalte ... (vezi toată discuția)