avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... indredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

indredintare minor

Am introdus actiune de divort in luna iunie anul acesta. Am primit termen de judecata in noiembrie. Se va judeca dupa codul care era in vigoare la momentul introducerii actiunii ? In cerere am solicitat incredintarea minorului de 4 ani spre crestere si ingrijire mie , tatal avand drept de vizita. In intampinarea facuta tatal a fost de acord cu acest lucru. Sau se va judeca dupa actualul cod in care este custodie comuna ?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:02, 9 Octombrie 2011
Se va judeca dupa vechiul cod dar se poate aplica si noul cod daca partile doresc.
Eu as dori sa se faca dupa vechiul cod (conform principiului tempus regit actum si ca legea civila nu retroactiveaza) . Va fi posibil ? Tatal, mai mult ca sigur ca va vrea asa cum reglementeaza noul cod. Ce se va intampla atunci?
Procesul se va judeca dupa legea noua.
Si eu am un proces in care as fi preferat sa ma judec pe legea veche, dar...nu cred ca voi reusi...
Reprezint mama si de aceea as prefera legea veche...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Noul cod ContSters212874 ContSters212874 In ceea ce priveste custodia, (divortul are termen de judecata dupa intrarea in vigoare a noului cod civil),s-a cerut incredintarea minorului catre unul din ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca pentru perioada de concediu pt.ingrijire copil inainte de legea 7/2007 mihaela_gogosoiu mihaela_gogosoiu va rog raspundeti-mi si mie la intrebarea: daca am fost in concediu de ingrijire copil in perioada 01.08.2008-01.08.2007, sporul pt. vechimea in munca nu mi se ... (vezi toată discuția)
Pot contesta o sentinta civila pronuntata in baza unui articol de lege abrogat? iami iami Am primit o sentinta civila,in baza unui articol de lege abrogat.Este valabila sau o pot contesta cu apel?Multumesc (vezi toată discuția)