avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... sesizare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

sesizare

este obligata o institutie in vreun fel sa raspunda la o adresa denumita de autorul acesteia ”sesizare”, dar care in continutul acesteia doar expune sau aduce la cunostinta niste lucruri,dar fara a solicita in final ceva cert sau concret?
Cel mai recent răspuns: corinuta , utilizator 19:57, 9 Octombrie 2011
Buna ziua

Orice institutie publica este obligata sa inregistreze o cerere care provine de la un cetatean, apoi este obligata ca la cerere in teremen de 30 zile sa raspunda conform solicitarii privind stadiul de solutionare a lucrarii deschise ca urmare a sesizarii.

Cu toata stima
corinuta a scris:

este obligata o institutie in vreun fel sa raspunda la o adresa denumita de autorul acesteia ”sesizare”, dar care in continutul acesteia doar expune sau aduce la cunostinta niste lucruri,dar fara a solicita in final ceva cert sau concret?

Da, este obligata sa raspunad intr-un termen de 30 de zile (max.45 de zile) de la data inregistrarii petitiei respective ... altfel, petitionarul se poate adresa instantei de contencios administrativ.

chiar daca din continutul cererii rezulta a fi mai mult o informare a unei stari de fapt, repet nu cere in mod deosebit ceva, doar aduce la cunostinta despre anumite aspecte...la cei trebuie sa-i raspund atunci?
As dori sa va mai intreb daca intre cei doi relatia este una de munca(angajat-angajator), se mai aplica prevederilor OG 27/2002?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie la primarie ion.escu ion.escu Va salut! Am depus la primarie o cerere la registratura, am numar de inregistrare. Care este perioada de timp dupa care legal trebuie sa primesc raspuns, de ... (vezi toată discuția)
Raspuns la cerere scrisa FYLY FYLY Va rog sa imi spuneti daca institutiile statului sunt obligate sa raspunda in scris unei cereri prin care se solicita o informatie (in speta Casa Judeteana ... (vezi toată discuția)
Rezolvare petitie, sesizare serbuvali serbuvali Va rog sa-mi spuneti daca o societate comerciala, trebuie sa-mi raspunda in scris la sesizarile facute de mine. Ei motiveaza ca nu sunt obligati sa -mi dea ... (vezi toată discuția)