avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Somaj si facultate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Somaj si facultate

Buna ziua, am si eu o intrebare si sper ca ma puteti ajuta! In anul 2010 an nascut, iar in luna august am semnat incheiere contractului de munca pt ca il avea pe perioada dertminata pana atunci.Acum sunt in crestere si ingrijire copil pana la anu' in martie cand copilul face 2 ani si primesc indemnizatia de la stat. Intrebarea mea este ur: eu, m-am inscris la facultate de zi si ma intereseaza daca pot sa i-au somaj dupa ce ies din post-natal, neavand unde sa ma intorc la munca si asta in cazul in care nu imi gasesc in alta parte.
Va multumec anticipat! O zi buna!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:53, 9 Octombrie 2011
1. Cred ca in august 2010 este vorba de incetarea CIM nu de incheierea lui.

2. Cand v-a incetat CIM, de drept, la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat, trebuia sa va inregistrati la Agentia de Somaj pentru ca dupa terminarea CCC pana la 2 ani sa beneficiati de indemnizatie de somaj.

3. Incercati, cu aceasta intrebare, si la Agentia de Somaj de care apartineti cu domiciliul.
Nu puteti beneficia de somaj daca sunteti la facultate.
Alex_Munteanu:

1. Daca beneficiaza de indemnizatie de somaj in urma incetarii CIM poate sa fie si studenta.
2. Problema va fi atunci cand Agentia de Somaj ii va oferi un loc de munca si daca nu il accepta ii va inceta plata indemnizatiei de somaj.
3. Interdictia de care vorbiti dvs. se refera numai la cei care primesc indemnizatie de somaj ca absolventi ai unei forme de invatamant.
Adica eu avea dreptul sa cer somaj in august 2010 dupa ce am semnat incetarea contractului??? Credeti ca acuma mai mi-as putea primi dreptul??? Plata somajului ar incepe din momentul incheierii CCC???
1. Asta v-am spus si eu in raspunsul meu.
2. Incercati la Agentia de Somaj sa vedeti ce se mai poate face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj dupa concediu pentru cresterea copilului luizaghica luizaghica buna ziua, pe data de 12 mai 2012 termin concediul de crestere a copilului si as vrea sa siu daca pot beneficia de somaj, mentionez ca sunt profesor suplinitor ... (vezi toată discuția)
Somaj dupa ccc ade2007 ade2007 Buna ziua, va rog sa ma ajutati si pe mine cu un raspuns. In luna iulie 2010 am nascut, in 31 august 2010 mi-a incetat contractul de munca, am beneficiat ... (vezi toată discuția)
Contractul de munca inceteaza in timpul concediului postnatal. voi beneficia de indemnizatie pentru ccc? sandastoica sandastoica Buna ziua! Din septembrie 2011 am lucrat ca profesoara de limba si literatura romana la un grup scolar dupa absolvirea studiilor de master; luna aceasta am ... (vezi toată discuția)