avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... recensamant - resedinta permanenta in strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

recensamant - resedinta permanenta in strainatate

Fiul meu este cetatean roman cu resedinta permanenta si drept de munca in strainatate. Si-a predat cardul de identitate si are un pasaport cu domiciliul specificat in tara respectiva.
Trebuie sa fie inclus la persoane recenzate anul acesta. Daca da la ce categorie? Daca nu? Multumesc
Cel mai recent răspuns: rolandkent , utilizator 09:00, 12 Octombrie 2011
Nu, fiul dvs nu mai este parte a populatiei Romaniei este doar cetatean roman cu domiciliul in strainatate si automat face parte din populatia respectivului stat.
Multumesc mult.
D-le avocat, am vorbit cu un recenzor, care va umbla pe teren si mi-a spus ca trebuie inregistrat fiul meu pe formularul M (persoane de 15 ani si peste, plecate in strainatate). Ce fac, il declar sau nu pe fiul meu? Multumesc
Dumneavoastra trebuie sa spuneti ca aveti un acel copil, mai departe este treaba recenzorului sa stabileasca pe care formular il trece.
Nu inseamna ca daca are domiciliul in strainatate nu mai este cetatean roman.

Statistic, va fi inregistrat ca cetatean roman cu domiciliul in strainatate.
Ultima modificare: Marți, 11 Octombrie 2011
Ares-3, moderator
Fiul dvs. va fi inscris in formularul M la persoane plecate pe o perioada indelungata. Il declarati, pentru ca este cetatean roman.

Alte discuții în legătură

Recensamantul in cazul proprietarului a doua locuinte sara-maria sara-maria Buna ziua! Cum procedez la recensamant, avand in vedere ca am domiciliul intr-o localitate, iar in alta localitate am o garsoniera, proprietate personala? Ma ... (vezi toată discuția)
Recensamant 2011: voi fi amendat daca am lapsus? cum sunt recenzati romanii stabiliti in strainatate? ce dovada am ca am fost recenzat? VapAndrei VapAndrei Buna Ziua, As dori sa stiu daca la recensamantul care a inceput astazi, institutiile statului ar avea baza legala de a ma amenda cand nu imi voi aminti ... (vezi toată discuția)
Recensamant 2011 - chiriasii unde sunt inregistrati? sarbua sarbua Buna ziua Am si eu o intrebare in legatura cu recensamantul. Stau in chirie,iar recenzorul m-a inregistrat ca si persoana in tranzit. Intrebarea este: Este ... (vezi toată discuția)