avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... copropietatea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

copropietatea

acum 5 ani socrul meu ne face o surpriza si cumpara o casa, pe numele lui si a sotiei mele, ambii detinand 1/2 din casa, aceasta fiind trecut in actul de vanzare-cumparare. Acum dupa 5 ani, noi am plecat de acolo. In ce conditie socrul meu poate sa ocupe casa in intregime, daca noi nu suntem de acord cu asta?
Cel mai recent răspuns: tudorioan , utilizator 21:20, 9 Octombrie 2011
Vedeti dvs si sotia dvs aveti 1/2 si socrul dvs 1/2,dar aceste cote nu sunt materializate efectiv.Astfel incat socrul dvs poate ocupa toata casa pentru ca asa cum am spus nu ati facut iesirea din indiviziune ca sa vedeti fiecare dintre dvs care este partea cuvenita din casa.Trebuie sa impartiti casa.
cum se poate imparti casa, noi inca avem lucruri acolo si mobilier neavand posibilitatea sa le luam de acolo.
Prin partaj se poate imparti. Fie dvs ii dati sulta pt cota dansului, fie dansul va da sulta pt cota dvs si astfel unul din dvs devine proprietar deplin pe apartament. Nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune. Actiunea de iesire din indiviziune este imprescriptibila.
Iesirea din indiviziune. De obicei daca vorbim de o casa, unul dintre co-proprietari primeste casa cu obligatia platii unei sulte catre celalalt.
dar daca noi mergem regulat acolo si incuiem aria noastra, avand bunuri, iar socrul intra fortat, folosindu-se de spatiu...ce masuri putem lua? Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Uzufruct viager cradu2001 cradu2001 Buna ziua,ma poate ajuta cineva???? Am vandut apartamentul(2 camere) propietate personala in urma cu 6 ani pentru a o ajuta pe sotia mea sa scape de o problema ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager pe jumatate de apartament matildgergely matildgergely Buna ziua, La partajul de dupa divort am obtinut cite 1/2 din apartamentul cumparat impreuna cu sotul meu.Dupa partaj sotul meu a donat partea lui celor doi ... (vezi toată discuția)
Mostenire adrryan adrryan Am nevoie de sfaturi. In urma decesului tatalui meu am facut succesiunea pt un apartament. In urma succesiunii mie imi revine 3/8 fratelui meu 3/8 si mamei ... (vezi toată discuția)