acum 5 ani socrul meu ne face o surpriza si cumpara o casa, pe numele lui si a sotiei mele, ambii detinand 1/2 din casa, aceasta fiind trecut in actul de vanzare-cumparare. Acum dupa 5 ani, noi am plecat de acolo. In ce conditie socrul meu poate sa ocupe casa in intregime, daca noi nu suntem de acord cu asta?
Vedeti dvs si sotia dvs aveti 1/2 si socrul dvs 1/2,dar aceste cote nu sunt materializate efectiv.Astfel incat socrul dvs poate ocupa toata casa pentru ca asa cum am spus nu ati facut iesirea din indiviziune ca sa vedeti fiecare dintre dvs care este partea cuvenita din casa.Trebuie sa impartiti casa.
Prin partaj se poate imparti. Fie dvs ii dati sulta pt cota dansului, fie dansul va da sulta pt cota dvs si astfel unul din dvs devine proprietar deplin pe apartament. Nimeni nu este obligat sa ramana in indiviziune. Actiunea de iesire din indiviziune este imprescriptibila.
dar daca noi mergem regulat acolo si incuiem aria noastra, avand bunuri, iar socrul intra fortat, folosindu-se de spatiu...ce masuri putem lua? Va multumesc!
Uzufruct viager
cradu2001
Buna ziua,ma poate ajuta cineva???? Am vandut apartamentul(2 camere) propietate personala in urma cu 6 ani pentru a o ajuta pe sotia mea sa scape de o problema ... (vezi toată discuția)
Mostenire
adrryan
Am nevoie de sfaturi. In urma decesului tatalui meu am facut succesiunea pt un apartament. In urma succesiunii mie imi revine 3/8 fratelui meu 3/8 si mamei ... (vezi toată discuția)