Buna ziua,
La partajul de dupa divort am obtinut cite 1/2 din apartamentul cumparat impreuna cu sotul meu.Dupa partaj sotul meu a donat partea lui celor doi copii ai nostri, cu uzufruct viager pentru el.As dori sa stiu daca cer iesirea din indiviziune ce se intimpla cu uzufructuarul sau in ce conditii pot dispune de jumatatea mea de apartament.Multumesc anticipat
Apartamentul este partajabil in natura ? cum s-a impartit un ap. in doua la partaj? sau ati facut tranzactie ?
Daca copiii sunt minori nu puteti face partaj cu ei pentru ca ei trebuie sa locuiasca cu dvs .Prin acordarea dreptului de uzufruct viager sotului ati facut o afacere proasta intrucat nu veti scapa de el niciodata din casa si degeaba ati divortat si ati partajat . Singura solutie este vanzarea ap. de comun acord cu uzufructuarul .
Multumesc pentru raspuns.Adevarul este ca am facut un act de partaj voluntar in urma caruia s-a intabulat dreptul de proprietate in cartea funciara in cote de 1/2 parte pentru fiecare,ca bun propriu,dobindit cu titlu de cumparare si partaj.In urma unui act de donatie partea lui a trecut in proprietatea celor doi copii si s-a intabulat drept de uzufruct viager asupra portiunii din cota 1/2.Deci in concluzie,in absenta unui acord comun nu am nici o sansa?
Cu stima
Uzufruct viager
cradu2001
Buna ziua,ma poate ajuta cineva???? Am vandut apartamentul(2 camere) propietate personala in urma cu 6 ani pentru a o ajuta pe sotia mea sa scape de o problema ... (vezi toată discuția)