avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 817 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... uzufruct viager pe jumatate de apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

uzufruct viager pe jumatate de apartament

Buna ziua,
La partajul de dupa divort am obtinut cite 1/2 din apartamentul cumparat impreuna cu sotul meu.Dupa partaj sotul meu a donat partea lui celor doi copii ai nostri, cu uzufruct viager pentru el.As dori sa stiu daca cer iesirea din indiviziune ce se intimpla cu uzufructuarul sau in ce conditii pot dispune de jumatatea mea de apartament.Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: matildgergely , utilizator 10:15, 2 Martie 2011
Apartamentul este partajabil in natura ? cum s-a impartit un ap. in doua la partaj? sau ati facut tranzactie ?
Daca copiii sunt minori nu puteti face partaj cu ei pentru ca ei trebuie sa locuiasca cu dvs .Prin acordarea dreptului de uzufruct viager sotului ati facut o afacere proasta intrucat nu veti scapa de el niciodata din casa si degeaba ati divortat si ati partajat . Singura solutie este vanzarea ap. de comun acord cu uzufructuarul .
Multumesc pentru raspuns.Adevarul este ca am facut un act de partaj voluntar in urma caruia s-a intabulat dreptul de proprietate in cartea funciara in cote de 1/2 parte pentru fiecare,ca bun propriu,dobindit cu titlu de cumparare si partaj.In urma unui act de donatie partea lui a trecut in proprietatea celor doi copii si s-a intabulat drept de uzufruct viager asupra portiunii din cota 1/2.Deci in concluzie,in absenta unui acord comun nu am nici o sansa?
Cu stima
Spuneti-mi va rog ,pot inchiria jumatatea mea de apartament?
Cu multumiri
Puteti inchiria insa ati ramas in indiviziune fortata nu e determinat exact ce camera va apartine dvs.
Copiii sint majori,nu locuiesc in apartament.Se poate solicita iesirea din indiviziunea fortata?
Cu stima,

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare apartament lia sfercea lia sfercea Va rog ma poate ajuta cineva cu niste lamuriri dupa noul cod civil. Dupa moartea tatalui meu am facut succesiunea si am ramas eu cu jumatate si mama cu ... (vezi toată discuția)
Inchiriere catalinmariusmarin catalinmariusmarin Se poate sa inchiriez un apartament in conditiile in care sunt divortat si sotia are parte la acest apartament respectiv parintii mei au clauza de ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager cradu2001 cradu2001 Buna ziua,ma poate ajuta cineva???? Am vandut apartamentul(2 camere) propietate personala in urma cu 6 ani pentru a o ajuta pe sotia mea sa scape de o problema ... (vezi toată discuția)