avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general situatia contabila necunoscuta
Discuție deschisă în Contabilitate în general

situatia contabila necunoscuta

acum 11 luni de zile am deschis impreuna cu o cunostinta un srl unde sunte doi asociati cu 50 . 50 si amandoi suntem si administrator.
Problema mea este ca da atunci pana acum eu nu am cunostinta de ce se intampla cu banii firmei pentru ca asociata mea este si contabila si tine ea contabilitatea.
as vrea sa vad si eu ce se intampla cu banii firmei mai ales ca tot timpul spune ca nu sunt bani desi nu am luat nici macar un leu din firma de la deschidere iar investitiile nu depasesc 4000de lei
ce ma sfatuiti sa fac?
Cel mai recent răspuns: Mircea SCALAT , Contabil 22:33, 17 Iunie 2012
sa va puna la dispozitie evidentele contabile lunare .pe car sa le verificati cu un alt contabil sau exp. contabil autorizat.:D
Aveti dreptul din moment ce sunteti asociat si administrator..
level_up a scris:

acum 11 luni de zile am deschis impreuna cu o cunostinta un srl unde sunte doi asociati cu 50 . 50 si amandoi suntem si administrator.
Problema mea este ca da atunci pana acum eu nu am cunostinta de ce se intampla cu banii firmei pentru ca asociata mea este si contabila si tine ea contabilitatea.
as vrea sa vad si eu ce se intampla cu banii firmei mai ales ca tot timpul spune ca nu sunt bani desi nu am luat nici macar un leu din firma de la deschidere iar investitiile nu depasesc 4000de lei
ce ma sfatuiti sa fac?

Faptul ca asociata Dvs. este si administrator si conducator al comp.financ-conta nu e un aranjament tocmai LEGAL, si de aceea aveti si complicatii.
Dvs. trabuia sa fiti asociat-administrator executiv, ascociatul-contabil numai parte contractanta a sociatatii pentru tinerea si conducerea contabilitatii.
De asemenea aranjamentul cu 50/50% este unul deficitar si pagubos pentru viabilitatea societatii si bunul mers al afacerilor.
Oricand ca asociat aveti dreptul sa angajati (pe banii Dvs.) un expert contabil ca sa verifice situatia patrimoniala a societatii.
va rog sa explicati mai pe intelesul meu care ar fi problema legata de legalitatea statutului asociatei mele ca si administrator si contabil si daca se poate
(aranjamentul cu 50/50% este unul deficitar si pagubos pentru viabilitatea societatii si bunul mers al afacerilor?.

level_up a scris:
Mircea SCALAT a scris:
(aranjamentul cu 50/50% este unul deficitar si pagubos pentru viabilitatea societatii si bunul mers al afacerilor?.

Nu are legatura cota de participare pentru bunul mers al afacerii Dvs.

Fiind asociat cu un contabil, se poate crea un conflict de interese. Insa intre Dvs. ca asociati. Daca e "isteata" poate sa va faca sa credeti ca societatea este in pierdere, ca nu are profit.

Sfatul meu: daca aveti dubii in aceasta privinta, angajati un expert contabil pentru verificarea tuturor actelor societatii.
Ultima modificare: Vineri, 14 Octombrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
level_up a scris:

va rog sa explicati mai pe intelesul meu care ar fi problema legata de legalitatea statutului asociatei mele ca si administrator si contabil si daca se poate

Pentru prima chestiune >gabrielle< va prezentat cam in ce consta problema cu "asociatul-contabil sef". Nu este o chestiune de legalitate a statutului societatii ci de conflicte de interese si responsabilitati legale ale persoanelor implicate.
Pentru chestiunea a doua: reflectati la situatia in care sunteti si mai adaugati si situatia in care dvs. doriti a face ceva si partenerul "asociat-administrator-contabil sef" nu doreste sa va dea acceptul. Ce veti face?
1-Veti renunta!
ori
2-Va trebui sa mergeti in instanta de judecata ca sa obtineti o hotarire care sa va creeze posibilitatea de a face ceea ce "asociatul-administrator-contabil sef" nu doreste sa va lase sa faceti! (intelegeti prin "a face" orice fapta doriti a deveni aievea)

Alte discuții în legătură

Problema mihai_domnescu mihai_domnescu sunt asociat cu cineva intr-o firma si detin 50% din actiuni. ca si celalalt sunt si administrator. cum fac sa ma retrag din firma si sa scap de ... (vezi toată discuția)
Neintelegeri intre asociati getatichineata getatichineata Neintelegeri intre asociati Buna ziua. Reprezint o societate comerciala ,am o asociata ,conform actului constitutiv, amandoua avem calitatea de ... (vezi toată discuția)
Cum ma retrag din firma, daca asociatul nu vrea? finetti finetti Buna ziua, am un parteneriat cu o cunostinta la o firma. Avem, ambele, drept de administrator 50-50%. As vrea sa ma retrag din firma respectiva, insa, ... (vezi toată discuția)