avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Neintelegeri intre asociati
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Neintelegeri intre asociati

Neintelegeri intre asociati
Buna ziua.
Reprezint o societate comerciala ,am o asociata ,conform actului constitutiv, amandoua avem calitatea de administrator ,cu aport capital 50%_50%.Ea,la cateva zile dupa infiintarea societatii,(septembrie 2023)a plecat la studii in strainatate.Am imprumutat societatea cu o suma de bani(am intocmit contract de imprumut).Asociata si-a delegat tatal verbal sa participe la buna functionare a societatii.Nu am crezut ca e vreo pb insa,dupa nici 2 zile am observat ca ia o parte din venituri si le foloseste in alta societate(cu acelasi cod CAEN).
Am aflat,ulterior ca,in acea societate asociata mea are calitate de asociat/administrator cu cota 50%.Am incercat sa colaborez cu tatal ei insa,nu reusesc,nu vrea afaceri,e pe principiul bisnitei de alta data si eu nu doresc sa fac parte din asa ceva. Am decis sa ma retrag,tatal a fost de acord si,verbal,s-a angajat sa imi inapoieze suma imprumutata societatii in termen de 1 luna si jumatate.A trecut termenul si,nu mi- a inapoiat nici un leut,mai mult,spune sa il mai pasuiesc.
Intrucat eu imi doresc sa ies din acest cerc vicios fara a-mi pierde investitia(adunata cu truda,suma nu este mare,app 3500 euro dar sunt economiile familiei,adunate cu truda vreme de 3 ani).
Care ar fi pasii pe care ar trebui sa ii urmez?Am vreo sansa sa ies intai din societate(asta doar pentru a evita eventuale probleme,amenzi?)
Documentele societatii sunt la mine,firma de contabilitate cu care am colaborat nu doreste sa mai colaboreze cu dansul si,nu cred ca va depune documentele lunare ,declaratii fiscale,etc.
De incasari,vanzari si relatiile cu clientii tatal asociatei se ocupa de o luna si jumatate.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Joi, 23 Noiembrie 2023
getatichineata, utilizator
Cel mai recent răspuns: SCA IONESCU & NOVAC , Avocat 08:38, 25 Noiembrie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În statut aveți cu siguranță prevazuta procedura de retragere a unui asociat, în conformitate cu Legea nr 31/1990. Trebuie sa urmați acea procedura.
Tatăl asociatei dvs nu are nicio calitate în firma, acea împuternicire verbala nu are nicio valoare juridică.
Retragerea va fi între dvs și asociata dvs.
Dacă tatăl ei v-a luat banii si nu vrea sa ii restituie, probabil va fi nevoie de un alt proces, un contradictoriu cu acesta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

punctul de lucru intr un spatiu inchiriat andrreea01 andrreea01 ma confrunt cu urmatoarea pb...asociatul meu ( 50-50) , suntem doi in firma - srl, nu este de acord sa ne separam.eu vreau sa mi deschis o noua firma cu ... (vezi toată discuția)
Cum pot iesi dintro firma in care suntem 2 asociati? ContSters117797 ContSters117797 suntem 2 asociati intro firma si doresc sa ies, ira important este ca celalalt asociat refuza orice colaborare,comunicare. avem 50-50% actiuni, e un srl , iar ... (vezi toată discuția)
Cum ies dintr-o firma in care sunt asociat alextuturiga alextuturiga Buna ziua, Am intrat intr-un SRL si am 10% din el si sunt administrator. Am semnat cateva contracte si acte pana acum. 1. As dori sa ies din firma si nu ... (vezi toată discuția)