avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 913 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Inscriere la masa credala
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Inscriere la masa credala

Fosta firma angajatoare pe care am dat-o in judecata pentru incalcarea drepturilor salariale a intrat in insolventa. M-am inscris la masa credala. Ce sfaturi aveti care ma pot ajuta sa-mi recuperez banii?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: irinairina13 , utilizator 09:24, 11 Octombrie 2011
Daca v-ati inscris la masa credala este bine, trebuie insa sa asteptati derularea procedurii insolventei in cadrul careia se vor achita datoriile daca societatea va avea bunuri care sa fie valorificate in acest sens. Partea buna este ca fiind o creanta salariala, ele se vor plati cu intaietate fata de orice alte creante.
Va multumesc pentru raspuns.

Puteti sa-mi spuneti, va rog, conform carei legi aceasta datorie se va plati cu intaietate fata de alte creante?

De asemenea, lichidatorul mi-a cerut sa-i trimit pe email hartiile doveditoare care se gasesc la dosar, de altfel. Este bine sa i le trimit?

Multumesc din nou.
Este Legea 85/2006 a insolventei. Trebuie sa ii trimiteti actele administratorului judiciar pentru a va inscrie la masa credala.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare salariu oana27elena oana27elena Buna seara, Societatea la care sunt angajata nu mi-a mai platit salariul pe lunile noiembrie si decembrie 2012 si din cate am inteles de la director va intra ... (vezi toată discuția)
Insolventa societate obiectiv obiectiv Buna ziua ! Ce conditii trebuie sa indeplineasca o societate ca sa intre in insolventa? Va multumesc ... (vezi toată discuția)
Salariu neplatit in insolventa disponibilizatoltchim disponibilizatoltchim Va rog sa imi spuneti daca pe timpul insolventei administratorul judiciar poate trece la masa credala datoriile curente, creante izvorate dupa instituirea ... (vezi toată discuția)