avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale insolventa societate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

insolventa societate

Buna ziua !

Ce conditii trebuie sa indeplineasca o societate ca sa intre in insolventa?

Va multumesc anticipat pentru ajutor .=D>
Cel mai recent răspuns: Elena Bostina , Avocat 19:43, 28 Ianuarie 2011
Daca o societate doreste sa intre in insolventa trebuie sa arate in cererea introductiva ca nu dispune de fonduri pentru achitarea datoriilor exigibile. La cerere se vor anexa actele prevazute la art. 28 din Legea 85/2006 privind procedura insolventei. Prin cerere puteti solicita numirea unui anumit lichidator.
Va multumesc pt. raspuns. O firma are o datorie importanta fata de societatea mea si mi-e teama ca vrea sa intre in insolventa.Ce sansa am ?
Daca va intra in insolventa, dvs veti veni in concurs cu toti ceilalti creditori. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca toti creditorii societatii se vor inscrie la masa credala, se va intocmi un tabel al creditorilor iar platile catre creditori ( daca vor fi bunuri din valorificarea carora sa se aduca bani la masa credala, sau daca sunt creante de recuperat) se vor face intr-o anumita ordine stabilita prin lege ( legea insolventei). In orice procedura de insolventa exista riscul ca o parte din creditori sa nu fie platiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma radiata datorii la stat.. calescu ana maria calescu ana maria Buna seara, am avut o firma care tocmai s-a radiat, si intre timp mi sa dat o sentinta irevocabila intr-un proces cu statul de achitare a unei datori. Firma ... (vezi toată discuția)
Deschisa procedura insolventei. in baza art. 36 din legea nr. 85/2006 se suspendã judecarea exuser exuser As avea si eu nevoie de ajutor in legatura cu urmatoarea speta: la data de 15.09.2011 SC X SA deschide la judecatorie o actiune avand ca obiect somatie de ... (vezi toată discuția)
Somaj tehnic+procedura insolventa lucaandrei lucaandrei buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca in timpul somajului tehnic se poate declansa procedura de intrare in insolventa?Ce repercursiuni sunt asupra ... (vezi toată discuția)