avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma radiata datorii la stat..
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma radiata datorii la stat..

Buna seara, am avut o firma care tocmai s-a radiat, si intre timp mi sa dat o sentinta irevocabila intr-un proces cu statul de achitare a unei datori. Firma mai este obligata sa achite datoria daca este radiata, s-au este obligat administratorul sa platesaca..?va multumesc.!
Cel mai recent răspuns: Ramona Primo , Practician in insolventa 20:14, 7 Martie 2013
In momentul in care persoana juridica a fost radiata aceasta nu mai are capacitate juridica, nu mai exista organe de conducere, nici administrator si in consecinta nu mai poate avea nici obligatii precum nici drepturi.
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
ContSters82289, utilizator
Prin ce procedura a fost radiată societatea?
Cred ca insolventa..
Atunci se poate sa se fi atras raspunderea administratorului. Totusi nu inteleg odata ce impotriva societatii s-a declansat procedura insolventei accesul creditorilor la procedura prevăzută de Legea nr. 85/2006in cadrul dosarului respectiv era destinata si in cazul statului creditorîn ceea ce priveşte debitele societatii radiate.

Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
ContSters82289, utilizator
Nu are cum. Dacă o societate este în procedura simplificată reglementată de legea insolvenţei, statul se înscrie în tabelul creditorilor.
Sintetizând ceea ce aţi comunicat, dacă societatea s-a radiat împotriva ei sau a persoanelor care au condus-o nu se mai pot iniţia măsuri de executare silită.

Alte discuții în legătură

Dobanzi si penalitati dupa deschiderea procedurii insolventei elafinta elafinta Buna ziua. Sotul meu a fost asociat intr-un srl care a contracttat in 2007 un credit pentru investitii garantat cu bunul cumparat dar si cu bilete la ordin ... (vezi toată discuția)
Hot. def. insolventa alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei. Nu m-am inscris la masa credala. Mi-o trebuie doar ... (vezi toată discuția)
Adresa catre instanta camiha camiha Daca o societate debitoare este parte intr-un proces de deschidere a procedurii insolventei, o alta societate care are de incasat o suma de la societatea ... (vezi toată discuția)