avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Firma radiata datorii la stat..
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Firma radiata datorii la stat..

Buna seara, am avut o firma care tocmai s-a radiat, si intre timp mi sa dat o sentinta irevocabila intr-un proces cu statul de achitare a unei datori. Firma mai este obligata sa achite datoria daca este radiata, s-au este obligat administratorul sa platesaca..?va multumesc.!
Cel mai recent răspuns: Ramona Primo , Practician in insolventa 20:14, 7 Martie 2013
In momentul in care persoana juridica a fost radiata aceasta nu mai are capacitate juridica, nu mai exista organe de conducere, nici administrator si in consecinta nu mai poate avea nici obligatii precum nici drepturi.
Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
ContSters82289, utilizator
Prin ce procedura a fost radiată societatea?
Cred ca insolventa..
Atunci se poate sa se fi atras raspunderea administratorului. Totusi nu inteleg odata ce impotriva societatii s-a declansat procedura insolventei accesul creditorilor la procedura prevăzută de Legea nr. 85/2006in cadrul dosarului respectiv era destinata si in cazul statului creditorîn ceea ce priveşte debitele societatii radiate.



Ultima modificare: Joi, 7 Martie 2013
ContSters82289, utilizator
Nu are cum. Dacă o societate este în procedura simplificată reglementată de legea insolvenţei, statul se înscrie în tabelul creditorilor.
Sintetizând ceea ce aţi comunicat, dacă societatea s-a radiat împotriva ei sau a persoanelor care au condus-o nu se mai pot iniţia măsuri de executare silită.

Alte discuții în legătură

Dobanzi si penalitati dupa deschiderea procedurii insolventei elafinta elafinta Buna ziua. Sotul meu a fost asociat intr-un srl care a contracttat in 2007 un credit pentru investitii garantat cu bunul cumparat dar si cu bilete la ordin ... (vezi toată discuția)
Hot. def. insolventa alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei. Nu m-am inscris la masa credala. Mi-o trebuie doar ... (vezi toată discuția)
Adresa catre instanta camiha camiha Daca o societate debitoare este parte intr-un proces de deschidere a procedurii insolventei, o alta societate care are de incasat o suma de la societatea ... (vezi toată discuția)