avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 967 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... adresa catre instanta
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

adresa catre instanta

Daca o societate debitoare este parte intr-un proces de deschidere a procedurii insolventei, o alta societate care are de incasat o suma de la societatea debitoare, dar care nu este parte in proces poate solicita instantei printr-o adresa date despre starea juridica a firmei debitoare?

Am inteles ca este posibil, si in functie de raspunst debitul sa fie trecut pe pierderi.

Ma poate ajuta cineva cu un model de o asemenea cerere adresata instantei?
Trebuie sa fac dovada existentei unui debit fata de societatea mea?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Septimiu Bujgoi , Consilier juridic 09:07, 27 Februarie 2009
pentru a iregistra creanta pe pierderi trebuie sa fiti inscris pe tabelul creditorilor la societatea aflata in insolventa si sa existe o hotarare judecatoreasca de inchidere a procedurii respective.
In acest moment vorbim de un eventual provizion. Daca nu ati fost notificat pentru a va inscrie la masa credala, puteti fie sa formulati dv o cerere de deschidere a procedurii insolventei (conditie creanta de min. 10.000 lei), fie solicitati inscrierea la masa credala, ocazie cu care aratati ca nu ati fost notificat.

Desigur, ca exista si creditori care nu s-au interesat de soarta creantelor si s-au trezit ca debitorul este radiat si dizolvat. Incercati si la Registrul Comertului, o cerere de informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hot. def. insolventa alinapopescu_1972 alinapopescu_1972 Buna seara, Cum pot obtine hot. def. pt. un debitor caruia i sa dispus incheierea proc. insolventei. Nu m-am inscris la masa credala. Mi-o trebuie doar ... (vezi toată discuția)
Deductibilitatea fiscala a creantei neinscrise in tabelul creditorilor xm xm Este deductibila fiscal creanta detinuta impotriva debitorului in situatia in care creditorul nu a reusit sa se inscrie la masa credala? nefiind notificat in ... (vezi toată discuția)
Admitere creanta dupa 2 ani de la lichidare ionutanton777ro ionutanton777ro Ce instrumente as avea ca sa cer judecatorului sindic [b]admiterea unei creante [/b](si inscrierea la masa credala a debitoarei) in conditiile in care ... (vezi toată discuția)