Ce instrumente as avea ca sa cer judecatorului sindic admiterea unei creante (si inscrierea la masa credala a debitoarei) in conditiile in care falimentul acestei societati debitoare a inceput de aproape 2 ani, mai exact noiembrie 2007, si desigur ca au trecut toate termenele date de judecator pentru tabloul principal de creante, principal consolidat, etc..
Noi (societatea creditoare) ne pregateam sa facem o notificare pentru o factura neplatita din aprilie 2007 si intamplator la o cautare pe internet aflam ca societatea este deja in faliment de vreme buna si chiar dizolvata din martie 2007 - desi au contractat cu noi o luna mai tarziu fara sa ne spuna nimic desigur.
Nu am fost citati la deschiderea procedurii insolventei deoarece debitoarea cum a intrat in faliment a si avut ("ghinion" !):(( un incendiu la un punct de lucru in care tinea desigur toate documentele contabile asadar lichidatorul nu a mai putut lua in primire ... nimic si deci nu a stiut de nici un creditor al societatii, comunicarea intrarii in insolventa facandu-se doar prin Buletinul Insolventei (cf.art.7 lg.85/2006).
Noi dorim sa invocam faptul ca nu am beneficiat de aplicarea art.61 privind primele masuri de citare a creditorilor prin normele codului de procedura civila din motive neimputabile noua.
Are cineva idee de jurisprudenta.. doctrina.. instrumente ?
Am gasit doar ceva doctrina in Carpenaru/Nemes/Hotca - lg.85 comentata pe articole, plus decizia nr.2602 din 19 oct.2006 a CAB precum si Decizia C.C. nr.1137/2007, si as dori sa mai aflu si alte pareri.
Multumesc.
Ce valoare are creanta? daca e mai mare de 10.000 lei puteti sa formulati o cerere de deschidere a procedurii insolventei. tribunalul va analiza cererea si se va pronunta fie prin atasarea dosarului dv la cel de insolventa, fie daca debitorul a fost dizolvat se va face mentiunea ion incheiere.
In lipsa unei notificari venita din partea lichidatorului, dv puteti, chipurile in necunostinta de cauza, sa formulati o cerere de inscriere la masa credala. Oricum, tribunalul va emite o hotarare in acest sensi