avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale admitere creanta dupa 2 ani de la lichidare
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

admitere creanta dupa 2 ani de la lichidare

Ce instrumente as avea ca sa cer judecatorului sindic admiterea unei creante (si inscrierea la masa credala a debitoarei) in conditiile in care falimentul acestei societati debitoare a inceput de aproape 2 ani, mai exact noiembrie 2007, si desigur ca au trecut toate termenele date de judecator pentru tabloul principal de creante, principal consolidat, etc..

Noi (societatea creditoare) ne pregateam sa facem o notificare pentru o factura neplatita din aprilie 2007 si intamplator la o cautare pe internet aflam ca societatea este deja in faliment de vreme buna si chiar dizolvata din martie 2007 - desi au contractat cu noi o luna mai tarziu fara sa ne spuna nimic desigur.

Nu am fost citati la deschiderea procedurii insolventei deoarece debitoarea cum a intrat in faliment a si avut ("ghinion" !):(( un incendiu la un punct de lucru in care tinea desigur toate documentele contabile asadar lichidatorul nu a mai putut lua in primire ... nimic si deci nu a stiut de nici un creditor al societatii, comunicarea intrarii in insolventa facandu-se doar prin Buletinul Insolventei (cf.art.7 lg.85/2006).

Noi dorim sa invocam faptul ca nu am beneficiat de aplicarea art.61 privind primele masuri de citare a creditorilor prin normele codului de procedura civila din motive neimputabile noua.

Are cineva idee de jurisprudenta.. doctrina.. instrumente ?

Am gasit doar ceva doctrina in Carpenaru/Nemes/Hotca - lg.85 comentata pe articole, plus decizia nr.2602 din 19 oct.2006 a CAB precum si Decizia C.C. nr.1137/2007, si as dori sa mai aflu si alte pareri.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 21:49, 2 Iunie 2009
Ce valoare are creanta? daca e mai mare de 10.000 lei puteti sa formulati o cerere de deschidere a procedurii insolventei. tribunalul va analiza cererea si se va pronunta fie prin atasarea dosarului dv la cel de insolventa, fie daca debitorul a fost dizolvat se va face mentiunea ion incheiere.
In lipsa unei notificari venita din partea lichidatorului, dv puteti, chipurile in necunostinta de cauza, sa formulati o cerere de inscriere la masa credala. Oricum, tribunalul va emite o hotarare in acest sensi
dar putea sa verifice in buletinul insolventei, sau macar sa intre pe site-ul www.buletinuinsolventei.ro
nu poate invoca propria turpitudine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidatorul nu m-a informat stanceni stanceni buna ziua in urma cu 3 luni de zile am aflat despre numirea unui lichidator al uneia din societatile debitoare si luand legatura cu acesta mi s.a solicitat ... (vezi toată discuția)
Inscriere la masa credala de 2 ori? art.242 art.242 Am fost notificat de catre administratorul judiciar ca s-a dispus deschiderea procedurii insolventei unei societati debitoare. m-am inscris la masa credala cu ... (vezi toată discuția)
Aparare impotriva art. 7 lg. 85/2006 publicitatii in buletinul procedurilor de insolventa AVOCAT  NARTEA STEFAN  RECHTSANWALT  LAWYER AVOCAT NARTEA STEFAN RECHTSANWALT LAWYER Art. 7 din Lg 85/2006 prevede ca citarea se face in principal prin intermediul BPI, ori este cunoscuta practica debitorilor de a o mite sa informeze ... (vezi toată discuția)