avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj tehnic+procedura insolventa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj tehnic+procedura insolventa

buna ziua,va rog frumos sa-mi spuneti daca in timpul somajului tehnic se poate declansa procedura de intrare in insolventa?Ce repercursiuni sunt asupra angajatilor?Se restrange activitatea,se poate intra in somaj cum influenteaza asupra veniturilor....Va intreb pt.ca din partea angajatorilor nu primim raspunsuri prea multe si doar ce mai auzim de la contabila
Va multumim
Da, se poate declansa procedura de insolventa ....in acest caz, c.i.m. vor inceta in baza art.65 alin.1 C.mun.
Se beneficiaza de somaj numai daca mai este indeplinita si conditia stagiului de cotizare : minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii ...cealalta conditiie fiind indeplinita - concedierea pentru motive neimputabile salariatului.
Ar trebui sa primiti informatii de la conducerea societatii. Daca nu aveti sindicat, consttuiti-va intr-o asociatie sau numiti reprezentanti care sa ia contact cu cei din conducere. O sa va fie de folos daca se va intra in procedura insolventei, ca reprezentanti ai creditorilor, daca va veti inscrie la masa credala cu restante salariale.
Legea nr.85/2006 prev. la Art.3 al. 1 - insolventa este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile:
a) insolventa este prezumata ca fiind vadita, atunci cand debitorul, dupa 30 de zile de la scadenta, nu a platit datoria sa fata de unul sau mai multi creditori;
Insolventa nu are legatura cu restrangerea activitatii, ci cu falimentul societatii respective, implicit dizolvarea.
Asa cum v-a recomandat si colegul meu , dl avocat Mihai S.R. , ar si indicat sa va puteti inscrie la masa credala cu drepturile salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita avalist bilet la ordin gabrieladina gabrieladina O societate comerciala emitenta a unui bilet la ordin avalizat in nume personal de administatorul societatii, intra in insolventa. Dupa deschiderea procedurii, ... (vezi toată discuția)
Insolventa cliliana1 cliliana1 Ajutati-ma sa inteleg ceva va rog ... Societatea X isi anunta insolventa in luna 09.2013, si are o factura neachitata in proportie de 80% catre firma ... (vezi toată discuția)
Procedura de insolventa diana n diana n Buna seara! Am o intrebare la care nu am gasit un raspuns care sa ma lamureasca: sunt angajata unei firme careia unul dintre creditori i-a deschis proces din ... (vezi toată discuția)