avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită inscriere somatie in cartea funciara
Discuție deschisă în Executare silită

inscriere somatie in cartea funciara

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu cateva informatii. Sunt girant la un credit la un C.A.R din localitate, titularul creditului nu a mai platit cateva luni, a venit poprire pe statul de plata atat mie cat si titularului contractului de credit. Desi s-au virat o parte din bani, executorul a inscris somatia de plata in cartea funciara. Apartamentul cu pricina este ipotecat in favoarea altei banci, la care se platesc ratele lunar corecte. Intrebarea mea este: Daca se platesc ratele lunare la creditul ipotecar si de adesemnea se opreste lunar direct pe statul de plata o suma de bani pentru C.A.R-ul dat la executor, banca unde avem creditul ipotecar ar putea sa trimita contractul de credit pt executare silita? Multumesc
Cel mai recent răspuns: arun.badiu , utilizator 11:19, 10 Octombrie 2011
Buna ziua,

raspunsul il gasiti in contractul de credit pe care il aveti cu banca dvs.
Cititi cu atentie clauzele contractului, inclusiv conditiile generale ( daca exista ) si vedeti daca exista referiri la acest subiect. De regula bancile isi rezerva dreptul sa execute contractul lor daca debitorul este executat silit asupra bunului pentru care banca a acordat imprumutul.

Avocat Costi Boncu
In contractul de credit nu scrie decat ca executarea silita va avea loc in cazul neindeplinirii obligatiilor fata de banca si apoi se enumera obligatiile. NU se specifica nimic de executari silite de catre terti. Cine are prioritate? Banca trebuie sa isi dea acordul pt executare, nu?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme cu creditul maria51 maria51 am girat pe un coleg la banca DECEBAL DEVA,colegul a mai contactat un credit cu gaj apartament,mentionez ca ambele credite le-a facut in acelas an,la creditul ... (vezi toată discuția)
Executare silita mimgsm mimgsm va rog frumos...am o intrebare..am un credit ipotecar in desfasurare,cu ratele la zi,,si 3 executari silite notate la cadastru ,pe apartament...se poate ... (vezi toată discuția)
Executare silita dejescuadina71 dejescuadina71 Buna ziua,am primit o executare silita ca girant de la un C.A.R. Mentionez ca am rate credit in valoare de 700 lei,o rata la C.A.R. de 200 lei ca titular de ... (vezi toată discuția)