avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită bun mobil sechestrat - reglementare
Discuție deschisă în Executare silită

bun mobil sechestrat - reglementare

as vrea niste sfaturi daca se poate. o sa incerc sa fiu cat mai scurta cu putinta. Firma X trebuia sa ne achite niste facturi, am dat-o in judecata si am ajuns la executor. La prima infatisare am pus sechestru pe o vitrina frigorifica si i-am dat termen inca 3 luni sa plateasca, ceea ce n-a facut. La prima scoatere la licitatie nu s-a prezentat nimeni. Ce ma doare pe mine acum e faptul ca firma X foloseste vitrina in continuare si nici nu are de gand sa plateasca...In baza la ce acte normative ii pot cere executorului sa puna sigilii pe vitrina?

Poate mi se pare, dar dupa ce am fost prima oara la firma X si a vazut cine este administrator, executorul si-a schimbat comportamentul fata de mine, cand il sun ma repezeste si nu mai e atat de receptiv la intrebarile mele...nu stiu cum as putea sa-l abordez acum cu chestia asta cu sigiile deoarece am avut o mica discutie cu el si am cam sarit calul si i-am raspuns pe tonul cu care m-a abordat si el...in fine...poate mi se pare...dar va rog daca ma puteti indruma...ar fi super
Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
melisalov, utilizator
Cel mai recent răspuns: melisalov , utilizator 15:26, 10 Octombrie 2011
schimbati executorul.....
nixon19 a scris:

schimbati executorul.....


Nu ar fi o solutie pentru problema userului.
Faptul ca nu s-a vandut vitrina, este un aspect iar faptul ca firma X foloseste vitrina, desi sunt sigiliile puse, alt aspect.

Conform disp. art.418 C proc civ. "Din momentul sechestrarii bunurilor, debitorul nu mai poate dispune de ele pe timpul cat dureaza executarea, sub sanctiunea unei amenzi de la 200 lei la 1000 lei, daca fapta nu constituie infractiune.Dispozitiile art.108 ind.3-art.108 ind.5 sunt aplicabile.

Formulati in scris aceasta solicitare, catre executorul judecatoresc, si/sau dupa caz, solicitati instantei, aplicarea disp. art.108 ind.3 C.proc.civ.

Ultima modificare: Luni, 10 Octombrie 2011
Iuliana Cermak, Avocat
nu stiu daca m-am facut inteleasa...vitrina este sub sechestru doar in acte...nu are aplicate sigiile pe ea...in consecinta vreau ca firma x sa-si scoata marfa din ea si sa nu se mai foloseasca de ea pana imi gasesc un cumparator sau un loc unde sa o depozitez...multumesc pt raspuns si am sa caut pe google prevederile art de care ati mentionat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am cesionat firma! executorul vine acum tot la mine sau la actualul proprietar? extramat extramat am avut sechestru pe toate bunurile firmei in favoarea altei firme. Acum 2 luni am cesionat firma cu toate bunurile altei persoane, din alt judet, care si-a ... (vezi toată discuția)
Ipoteca imobil+ sechestru asigurator imobil ektcib ektcib buna ziua, am un contract de executie lucrari care este garantat cu un contract de ipoteca de \"grad I, precum si interdictia de instrainare, grevare si ... (vezi toată discuția)
Executare silită mașină. cum pot fi obligat să predau actele și cheile dacă eu refuz atunci când mi se solicită? antonanton antonanton Buna ziua, am gasit dupa cateva saptamani (am fost plecat cu munca in afara tarii) in posta o adresa de la un executor judecatoresc ca am sechestru pe masina ... (vezi toată discuția)